DOCUMENTAR: Artistul britanic Elton John împlinește 70 de ani
25 March 2017
Vernisaj Expoziție Costumul – plastica personajului, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, în Fabrica de povești electroColibri
26 March 2017

Repere spirituale – Invitat: Valeriu Sepi

Daniela Rei Vișan în dialog cu  Valeriu Sepi, la Radio România Cultural, duminică 26 martie 2017, de la ora 22,20
    Pentru cei îndrăzneți, pentru cei curioși, pentru cei care iubesc provocările lumii moderne, dar au rămas apropiați de spiritul tradițional, vă propunem o întâlnire deosebită cu Valeriu Sepi, o călătorie pe toate meridianele globului, de la Sânnicolau, pînă în Germania, Brazilia, Singapore, Nepal, Indonezia, Malayezia, India.
  Valeriu Sepi povestește despre anii petrecuți  în Singapore, despre cum a pictat, cum a trăit, cum s-a hrănit din culturile și religiile altor țări. Vom mai vorbi despre sentimentele confuze pe care uniformitatea anotimpurilor le sădește în om, despre relația specială cu TIMPUL, resimțită de cei mai mulți dintre noi mai ales în situațiile limită.
  Invitatul nostru ne va fi ghid prin marile capitale ale Asiei, dominate de arhitectura hightech dar și de elemente străvechi din vechile religii ale lumii, unde Dragonul își împrumută continuu din puterea văzduhului, a focului și a pământului.
  Vom povesti despre Șarpele Casei, considerat de multe familii de români centura ocrotioare a casei.  Avea cuibul sub pragul casei, era hrănit cu lapte dintr-un blid, la fel ca și copiii casei și era venerat ca un fel de păzitor al pragurilor dintre lumi. Dacă era omorât, din greșeală sau din neștiință, ”mare năpastă s-ar fi abătut asupra casei”, spun poveștile auzite în copilărie la Sânnicolau și depănate de Valeriu Sepi pe pânzele expuse la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuși, până pe 30 martie.
  Vom evoca momentele petrecute pe scenă, în anii 70, alături de membrii formației Phoenix  și vom încerca să aflăm punctul acela misterios, în care instrumentele muzicale și sonoritățile tradiționale pot fi armonizate cu chitara electrică sau cu ritmurile rock.
  Vom discuta despre talazurile ce se abat asupra vieții multora dintre noi și care trebuie înfruntate cu mult, foarte mult curaj și speranță. Chinurile GENEZEI  sunt prezentate de Valeriu Sepi într-un registru complementar RĂSTIGNIRII  de pe CRUCE. Imaginea lui Sisif  ne este propusă într-o formă inedită, la poalele statuii lui Iisus din Sao Paolo, unul transformând adâncul oceanului în nisip curgător, CELĂLALT, transfigurând  adâncul sufletului omenesc în lumina ÎNVIERII.
Duminică, 26 martie 2017, de la ora 22,20, Daniela Rei Vișan și Valeriu Sepi vor fi alături la Radio România Cultural pentru toți cei care au curajul să cunoască mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *