1 august 2018 – data la care omenirea a consumat resursele Pământului.
2 August 2018
Născut în România – SIMONA VRĂBIESCU KLECKNER
7 August 2018

Azi la Radio România Cultural: Născut în România – Simona Halep, un brand de ţară în topul notorietăţii internaţionale

Simona Halep of Romania poses with the winners trophy at the 2018 Roland Garros Grand Slam tennis tournament

 

 Simona Halep, un brand de ţară în topul notorietăţii internaţionale
Invitat: comentatorul TV şi jurnalistul Dragoş Suciu
În ediţia din 30 iunie 2018 a emisiunii Născut în România îmi propun, prieteni, să vă fac părtaşi la o

epa06796649 Simona Halep of Romania reacts with the trophy after winning against Sloane Stephens of the USA during their women?s final match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 09 June 2018. EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

imensă bucurie: cîştigarea în premieră a unui turneu de Mare Şlem la tenis, respectiv a Roland Garros-ului, de către inimoasa noastră campioană, Simona Halep.

Cu puţin timp în urmă, sportiva din România a triumfat în finala de pe arena „Philippe Chatrier” în faţa campioanei de la US Open, americanca Sloane Stephens, scor 3-6 6-4 6-1. Cea de-a patra finală de Grand Slam s-a dovedit a fi una cu noroc pentru Simona, care, prin cîştigarea Cupei „Suzanne Lenglen”, şi-a consolidat totodată locul de lider mondial WTA, avînd peste 1000 de puncte avans faţă de daneza Caroline Wozniacki.

Simona Halep winning the Women Final during French Tennis Open at Roland-Garros arena on June 09, 2018 in Paris, France. Photo by Nasser Berzane/ABACAPRESS.COM

Într-o lume din ce în ce mai interconectată global, în care imaginea contează mai mult decît orice altceva, faptul că ţara noastră domină un domeniu sportiv extrem de vizibil, tenisul profesionist feminin, înseamnă imens pentru notoritatea şi valorizarea culorilor noastre.
Mai mult decît în alte sectoare profesionale şi de creaţie, condiţia de lider mondial pe care o deţine

Simona Halep transformă România într-un reper internaţional de primă mărime. Nu politica, nu reuşita economică, nu performanţa academică şi culturală, ci în mod evident sportul alb feminin contribuie astăzi la sporirea notorietăţii de care se bucură ţara noastră. Şi toate acestea pentru că o fată din Constanţa a ştiut să viseze, să muncească, să facă sacrificii şi să reuşească în nume personal, asociind însă şi culorile naţionale acestui triumf.
Despre asemenea aspecte vom discuta cu invitatul meu, jurnalistul şi comentatorul sportiv Dragoş Suciu, cel care, alături de Luminiţa Paul, a comentat de la Paris finala dintre Halep şi Stephens.

Fost jucător de performanţă, Dragoş Suciu o unoaşte din copilărie pe Simona Halep, fiind concitadin şi un vechi prieten al acesteia. El ne poate ajuta să înţelegem mai mult din ceea ce înseamnă performanţa în tenisul profesionist de astăzi şi mai ales care sînt coordonatele intelectual-morale pe care le presupune condiţia de lider WTA.

Elemente vizuale:  Dragoş Suciu, imagini ale Simonei Halep din campania de la Roland Garros, link you tube spre un rezumat al finalei de la Roland Garros cîştigată de Simona Halep:

https://www.rolandgarros.com/en-us/video/roland-garros-2018-final-highlights-halep-vs-stephens.

(editia din 30 iunie 2018)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *