Memoriale ale rezistenței anti-comuniste: sculpturi monumentale contemporane temporare
18 July 2017
Începe Festivalul ICon Arts
19 July 2017

Azi la Radio România Cultural: Născut în România – Invitată, artista monumentalistă Viorica Colpacci

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pe artista monumentalista Viorica Colpacci am cunoscut-o in acesti din urma ani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inaintea omului am descoperit artista si creatiile ei; o lucrare de-a sa mi-a atras atentia prin libertatea de expresie si prin nonconformismul materialelor la care a recurs creatoarea. Asadar, mai intai i-am vazut o lucrare intr-o expozitie de grup -“Pasi spre lumina” la Bucuresti si apoi, in cadrul Muzeului “Vasile Parvan” de la Barlad am remarcat o ceramica decorativa de dimensiuni mari.

Artista s-a stabilit de aproape 40 de ani la New York, asa incat era cumva firesc sa nu-mi fie la indemana sa o intalnesc cu usurinta prin galeriile de arta bucurestene.
Odata cu intalnirea noastra, desigur tot cu prilejul unei expozitii (Viorica Colpacci prezenta in fata publicului, anul trecut, personala lui Liviu Soptelea la Galeria Elite Art din Capitala) artista mi-a aparut surprinzator de deschisa si comunicativa. Ideea acestei convorbiri a aparut firesc ca urmare a dorintei de a afla mai multe despre “o viata petrecuta la New York”!
In atelierul din Bucuresti al creatoarei am descoperit in preajma Craciunului de anul trecut, ca artista are trairi spirituale intense, o fenomenala imaginatie, dar ca in acelasi timp, detine si tehnica executiei unor lucrari de arta fabuloase!
dr. Roxana Pasculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *