Howard Jacobson la Bucureşti: întâlnire cu unul din cei mai apreciaţi scriitori britanici, autor al romanului „Shylock este numele meu“ din cadrul proiectul Hogarth Shakespeare
6 May 2017
„Podul Limbii Chineze“
7 May 2017

Născut în România – Invitat: criticul literar şi scriitorul Luana Stroe

ora 16.00

realizator Valentin Protopopescu

Invitatul ediţiei de duminică a emisiunii Născut în România este tînăra literată Luana Stroe. Reprezentantă remarcabilă a tinerei generaţii de scriitori, domnia sa a absolvit cu strălucire Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, în prezent fiind pe cale să finalizeze studiile de masterat în cadrul aceleiaşi prestigioase instituţii. Luana Stroe s-a remarcat prin idei şi proiecte originale, unul dintre acestea fiind o mostră de gîndire hermeneutică aplicată, deoarece a studiat vechi hrisoave şi cărţi religioase româneşti, analizînd însemnările private pe paginile acestora făcute de proprietarii lor.

A rezultat o adevărată radiografie punctuală asupra mentalităţii din epocă, deoarece aceste însemnări private aveau greutatea unor pagini de literatură intimistă în genul jurnalelor. Luana Stroe este o prezenţă cu greutate şi în paginile revistelor literare româneşti.

https://www.youtube.com/watch?v=6-_yRed-n9o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *