Azi la Radio România Cultural: Arte frumoase
1 April 2017
Oratoriul ‘Patimile după Matei’ se cântă la Sibiu. Peste 100 artiști pe scenă!
1 April 2017

Născut în România – Invitat dirijorul Ciprian Marinescu

Din 1998 dirijorul Ciprian Marinescu este rezident în Japonia și membru al Osaka Symphony Orchestra. Alături de colegii săi europeni din sânul orchestrei a constituit cvartetul Tiblisi, al cărui muzician este și astăzi. Continuând tradiția pedagogică a părinților săi, a devenit el însuși un foarte căutat profesor de vioară și promotorul câtorva dintre cele mai promițătoare tinere talente muzicale japoneze. Încurajat de fratele său în pasiunea pentru studiul unor partituri cât mai complexe și la cererea colegilor săi japonezi, Ciprian Marinescu s-a întors la o dragoste a sa mai veche, dirijatul de orchestră.
 În prezent este dirijor, concert maestru și solist al Hamonious Chamber Orchestra în Osaka, alături de care a inregistrat trei discuri CD ca solist și a făcut turnee în străinăntate, incluzând prezența la ultima ediție a Festivalului Internațional George Enescu la București.
Ciprian Marinescu este de asemeni invitat principal al prestigioasei Kansai Philharmonic Orchestra și a devenit o prezență constantă a scenei japoneze de muzică clasică ca solist, dirijor, cvartetist, în cele mai prestigioase săli de concerte din Osaka, Kyoto și Tokyo. Cariera sa muzicală seîntinde pe două continente, turneele sale în Europa aducându-i elogiile publicului și criticii deopotrivă. Între orchestrele românești cu care a concertat se numără Orchestra Filarmonicii din Braşov cât şi Orchestra Filarmonicii orădene în cadrul Sărbătorilor Primăverii la Oradea.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *