De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, Muzeul de Artă Recentă a devenit albastru
20 November 2018
20 noiembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului
23 November 2018

Azi la Radio România Cultural: IClasă

Astazi, la Radio Romania Cultural, la IClasa, de la ora 16, realizator Mirela Stana:
– In Romania, 6 din 10 familii isi educa copiii dupa principiul ”bataia este rupta din rai” si ”unde da mama creste”, potrivit datelor de la Salvati Copiii. Legislatia romaneasca pentru protectia copilului este clara in ceea ce priveste cand si cum ar trebuie sa intervina autoritatile pentru a scoate un minor dintr-un mediul familial abuziv, insa intre teorie si practica este o diferenta de la cer la pamant. Un studiu prezentat de Salvati Copiii in 2015 arata ca 63% din familiile din Romania isi agreseaza fizic copii in scop educativ, pe pricipiul “unde da mama creste” sau “bataia este rupta din rai”. UNICEF Romania sustinea intr-un studiu din 2014 ca 54% din parinti declara ca atunci cand un copil face ceva gresit, prima lor reactie este sa ridice vocea sau sa tipe, iar 11% isi palmuiesc imediat copilul sau il trag de par. Ziua Internaţionala a Drepturilor Copilului, a fost marcata, timp de trei zile, de Ambasada Franței în România și Institutul Francez București cu un ciclu de cine-dezbateri pe tema drepturilor copilului. Proiectul, conceput ca o platformă pentru întâlniri și schimburi de opinii, a oferit reprezentanților societății civile, studenților, profesioniștilor din domeniul educațional și judiciar, dar și tuturor celor care sunt interesați de drepturile copilului, un cadru privilegiat pentru a discuta problemele prezentate pe ecran.
– Ada d’Albon, nepoata lui Mihail Sadoveanu a raspuns, in exclusivitate pentru emisiunea IClasa, la intrebarea: ce se poate face cu elevii si tinerii care nu mai citesc?
– Mic-Ro Laborator de creație teatrală este un proiect al Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, unic în România prin implicarea activă a adolescenților în crearea unui spectacol de teatru, de la stadiul de idee până la premieră.
Raspunzand corect la intrebarea concursului, prin SMS la numarul 0746/22.33.00, puteti castiga, prin tragere la sorti, carti de la editurile partenere: Editura Nomina, Editura Niculescu si Editura Corint Junior. Intrebarea este inspirata din cele 5 minute de istorie, oferite de istoricul Georgeta Filitti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *