Centrul de Bine – primul centru de sănătate mintală din Ferentari
5 November 2018
Edupro Summit#1, Conferința dedicată învățământului profesional 
6 November 2018

Azi la Radio România Cultural: I Clasă – EXAMENE 2019, ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL ȘI POVEŞTI RESCRISE

Introducerea testelor grilă la evaluarea națională și la bacalaureat a fost amânată pentru cel puțin un an. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al educației naționale, Rovana Plumb, în urma discuțiilor cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților. Aceștia au susținut în cadrul consultării ca testele grilă să nu fie introduse, cel puțin în acest an școlar, și au adus o serie de argumente în sprijinul acestei cereri.

A avut loc “Edupro Summit#1 – Educate for Future”, prima conferință dedicată învățământului profesional. Organizatori – Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Ambasada Germaniei la București, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Evenimentul a adus împreună toți factorii implicați – elevi, profesori, părinți, mediu economic și politic, pentru a analiza modul în care poate fi dezvoltat învățământul dual și cum poate contribui învățământul profesional la combaterea crizei de forță de muncă calificată din România.
Poveștile pot veni mai aproape de noi și de zilele noastre. O demonstrează mai mulți liceeni din Timișoara și Teregova, care au reinterpretat și rescris basme și povesti clasice. Ce a ieșit poate fi admirat în cadrul unei expoziții fotografice însoțită de o carte de povești, ambele intitulate “Basme din Banat”.

Azi la I Clasă, cu Lidia Laic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *