Timpul prezent în literatură – Despre poezie cu Alina Purcaru şi V. Leac
30 November 2018
Despre scris, boală, suferință, deznădejde, supraviețuire, speranță….  Scriitorul Dan C.Mihăilescu în dialog cu Anca Mateescu, astăzi, de la ora 12, la Revista Literară Radio
2 December 2018

Drept de autor – După 18 ani, Rodica Draghincescu revine la poezia în limba română

Drept de autor 2 decembrie 2018, ora 16, 30

 

Rodica Draghincescu este o importantă poetă a generaţiei 1990, care a debutat în 1993 cu volumul de poezie “Aproape cald”, apoi, pînă în 2000, a mai publicat alte cărţi de poeme, comentate din plin de critica literară: “Fiecare avem sub pat nişte fotografii de care ne este ruşine”, “Obiect de lux ascuţit pe ambele părţi”sau Eu-genia”. În acelaşi interval de timp a publicat romanele “Distanţa dintre un bărbat îmbrăcat şi o femeie aşa cum E” şi “Craun”.
Din 2000 a plecat din România cu o bursă la Stuttgart. Acum locuieşte şi scrie în Franţa. După 2000 i-au apărut cărţi de poezie în limba franceză, eseuri, interviuri, romane. În româneşte a mai publicat în 2009 romanul “Zîna dracilor (jurnalul care îşi omoară cititorii)”.
Se ocupă de “Levure littéraire” din 2010, o revistă online dedicată literaturii şi autorilor din toată lumea.

“Fraht” este prima carte de poezie scrisă de Rodica Draghincescu în limba română, după o absenţă de 18 ani din peisajul editorial din ţară. A apărut de puţin timp la Casa de editură Max Blecher, în urma unei colaborări de peste doi ani cu editorul-şef, poetul Claudiu Komartin, care a convins-o pe autoare să scrie această carte.

Rodica Draghincescu şi Claudiu Komartin sînt invitaţi astăzi la Drept de autor.

Georgeta Drăghici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *