DOCUMENTAR: 20 de ani de la moartea coregrafului și balerinului Oleg Danovski
21 October 2016
Azi la Radio România Cultural: World Music – Fela Kuti
22 October 2016

Azi la Radio România Cultural: De la Show-urile Disney la Music Show

Directorul Muzical al Disney Land Paris, compozitorul și producătorul Vasile Șirli este invitatul lui Sebastian Crăciun, sâmbătă 22 octombrie 2016, de la ora 22,20. Amintiri, experienţe inedite dintr-o carieră dedicată muzicii – numai la Music Show.

Întrebările dumneavoastră sunt aşteptate la nr. de tel. 021-311.12.40 sau 021-319.05.05 sau prin SMS la nr. 0746223300, iar cei care aleg sa ne urmărească live video din faţa calculatorului, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, pot să deschidă şi pagina noastră de facebook: Music Show şi acolo pot să ne scrie.

Compozitorul Vasile Șirli s-a născut la Varias – România și trăiește la Paris din 1986. Educat la Timisoara și la Universitatea de Muzică din București, si-a dedicat creația teatrului, filmului, dansului și cântecului, ceea ce i-a permis să se exprime în stiluri diverse: de la de la pop-rock și jazz, la muzica contemporană.

A obținut numeroase premii naționale și internaționale: Premiul Uniunii Compozitorilor, Premiul pentru muzica de film, GOPO, Premiul UNITER, UCR, Premii pentru cantece la Dresden, Bratislava, Sotch, Tokyo etc.

A fost redactor la Editura Muzicala si Director artistic al Casei de Discuri «Electrecord».

A compus muzici pentru spectacole si filme regizate de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc, Dan Micu, Petrika Ionesco, Gabor Tompa, Matthias Langhoff, Claire Dancoisne, Constantin Chelba, Nicu Stan, Irina Niculesco, Radu Nica, Aurel Palade, Titus Muntean, Stere Gulea, etc.  A scris muzica la numeroase spectacole realizate de Silviu Purcarete.

In Franta, a compus pentru film, teatru si televiziune si a produs pentru industria muzicii. Din 1990, este Directorul Muzical al Disneyland Paris, pentru care a compus muzica originală, a produs si a scris aranjamente pentru numeroase spectacole.

Sâmbătă 22 octombrie 2016, de la ora 22,20, numai la Radio România Cultural veţi asista la un dialog incitant cu Vasile Șirli, pigmentat cu surprize muzicale de cea mai bună calitate, într-un talk-show moderat de Sebastian Crăciun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *