REConCHILLiant:Daniela Rei Vișan în dialog cu Stelian Tănase la Radio România Cultural
23 May 2020
Teme deschise: După două luni de hiatus. Cum a fost? Ce va urma? Invitat: Sorin Ioniță, președinte Expertforum, luni 25 mai 2020, la Radio România Cultural
23 May 2020

Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend

Azi răsfoim trei cărți cu trei subiecte incitante: China – tradiții, credințe și legende din mitologie; pictorii români și Franța (1834-1939) și cum să faci un milion de euro călătorind. Vorbim despre singurul spectacol online din România pe tema actuală a pandemiei și izolării.

Aflăm dintr-o poveste despre oameni mari despre epoca brâncovenească și rămânem în istorie schițând portretul lui Avram Iancu dar și al lui Octavian Moşescu, fost primar al Balcicului,  cel care a vrut să transforme Balcicul într-o replică a unei staţiuni de pe Riviera Franceză. Ne uitam peste ocean și aflăm detalii despre Festivalul Filmului Românesc de la Seattle și continuăm să fim optimiști într-o poveste despre dezastrele omenirii  ca  sursă de inspirație pentru compozitorii și textierii lumii. Ne întâlnim de la 10.00, în direct, la Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *