Repere spirituale – Daniela Rei Vișan în dialog cu Paul Radu Grigoriu
15 April 2018
Siguranța în spațiul public și terorismul în lume
16 April 2018

Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend!

Trei cuvinte cinci minciuni ”și ”Musonul” – propunerile din biblioteca cu…minte. Amintiri și povești. Unirile dinaintea Marii Uniri- o istorie pe scurt. Teatru în două reprize. Arhitectură și povești. O porție de artă și una de știință. O poveste cu cântec și plimbarea duminicală prin bazarul bizar. Acestea sunt argumentele celor 120 de minute cu..minte de astăzi. Ne întâlnim de la 10.00 la Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro.

text foto:

“Anul 1918 a fost ‘ora astrală’ a românilor, cel mai mare act din toată istoria poporului nostru, atunci când ne-am regăsit cu toții sub aureola noțiunii și realității de Țară Românească

Unirea s-a datorat, astfel, în cea mai mare măsură – cum ar fi spus Nicolae Bălcescu – lucrării poporului român asupra lui însuși. În conștientizarea poporului pentru unitatea națională, liderii au avut, firește – ca peste tot – un rol esențial, dar aceasta nu înseamnă că liderii au „făcut” sau au „inventat” națiunea și statul național. Românii au avut șansa să aibă conducători buni, dar acesta a fost tot meritul poporului român în ansamblul său. Un popor fără elite este unul pierdut, dar nici elitele nu au rost fără comunitatea cea mare și nici comunitatea fără lideri. ” I. A. Pop . O istorie pe scurt  la Cu…minte de weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *