SĂPTĂMÂNA SUNETULUI, 26 februarie – 4 martie
28 February 2018
Concert aniversar : Ateneul Român – 130 de ani de la inaugurare
28 February 2018

Audiție publică și premii pentru podcasturi românești la MNAC

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură Săptămânii Sunetului pentru celebrarea celui mai tânăr actor al creației contemporane locale: creația sonoră și radiofonică.

În ultimii ani popularitatea podcasturilor a explodat, în special în rândul tinerilor.

Au apărut în SUA ca alternativă la showurile clasice de radio. Dacă la început erau abordate de independenți, acum mari ziare precum New York Times sau politicieni ca Hillary Clinton interacționează cu publicul prin podcasturi. Podcasturile utilizează narațiuni, informații, explicații, muzică și joc actoricesc ca să prezinte povești captivante, adaptate audienței contemporane.

“În cadrul sesiunii de audiții de la MNAC, publicul va putea asculta o abordare intimă a unor subiecte care țin de cultura de azi, în prezența celor care le-au realizat”, spune Ioana Păun, curatoarea programului de Arte Performative de la MNAC. Temele celor trei podcasturi vor aborda feminitatea și egalitatea de gen, personalitatea istoricului Neagu Djuvara și o vizită subtitrată sonor la Bienala de Artă de la Veneția. Podcasturile sunt produse de Mara Mărăcinescu, Cornel Brad și Maria Balabaș.

“Practic mutăm atenția de pe ochi pe urechi, din vizualul bombardat de informații spre o experiență mai curată. E o lume nouă pe care o descoperim împreună, într-o audiție relaxată”, spune Ioana Păun.

Potrivit organizatorilor, sesiunea de ascultare colectivă depășește experiența ascultării individuale și apropie publicul de experiența emoțională a concertului sau a spectacolului de teatru. La finalul audițiilor, MNAC va acorda trei premii pentru artiști din domeniul sunetului, primele premii de acest tip din România.

Evenimentul va avea loc la MNAC duminică, 4 martie, între orele 18:00 și 20:00. Biletele pot fi achiziționate aici: https://eventbook.ro/music/bilete-saptamana-sunetului-mnac

Detalii pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/372546033214790/

 

Ilustrație de Petre Fall, Mircea Pop, Alice Stoicescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *