AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Aventurile lui Buratino de Aleksei Tolstoi
23 March 2020
Teatrul Gong e alături și de cei mai în vârstă din comunitatea noastră!
23 March 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Ocolul Pământului în 80 de zile de Jules Verne

Putine romane au insuflat in generatii intregi spiritul aventurii si setea calatoriei asa cum a facut-o romanul lui Jules Verne. “Ocolul pamantului in 80 de zile” prezinta unul dintre cele mai memorabile personaje ale literaturii de aventura, gentleman-ul aventurier Phileas Fogg, metodic, erudit, ermetic de punctual, care accepta indraznetul pariu de a inconjura pamantul in 80 zile. Jules Verne prezinta astfel si o superba radiografie a calatoriei in secolul 19, unde oceanele se traversau in saptamani, comunicarea se facea prin telegraf iar GPS-ul calauzitor de astazi nici nu exista in imaginatia oamenilor.

Romanul a fost ecranizat de nenumarate ori, cu actori precum Shirley Maclane sau Jackie Chan interpretand personajele, a inspirat mai multe seriale de animatie, emisiuni si seriale TV.

In limba romana, va propunem o inregsitrare memorabila din 1959, cu magistralul Radu Beligan in rolul lui “Phileas Fogg” si Ion Lucian in rolul majordomului si companionului de calatorie “Passepartout”.

Dramatizarea: Grigore Băjenaru. Regia artistică: Mihai Zirra. În distribuţie: Radu Beligan, Ion Lucian, Alexandru Demetriad, Constantin Morţun, George Groner, Mircea Constantinescu, Tilda Radovici, Nicolae Gărdescu, Mihai Mateescu, Radu Dunăreanu. Regia muzicală: Romeo Chelaru. Înregistrare din anul 1959.

http://www.eteatru.ro/#art/ocolul-pamantului-in-80-de-zile-de-jules-verne/1723181

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *