AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Jack şi vrejul de fasole – Basm popular englez
26 March 2020
Începând de vineri, Casa de bilete TNB se închide!
26 March 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Noi întamplări cu Mary Poppins de Pamela Travers

Unul dintre cele mai cunoscute personaje de fictiune, bona cu puteri magice “Mary Poppins” a fost creata de autoarea australiano-britanica Pamela Travers. Mare admiratoare a lui J.M. Barrie, autorul lui “Peter Pan”,  Pamela Travers si-a inceput cariera literara cu un volum de poezii, publicate cand aceasta era inca adolescenta.

 Personajul “Mary Poppins” a fost creat de Travers in copilarie pentru  a-si distra surorile si era inspirat de o matusa de-a sa, din Sidney, care avea grija de ele. Primul roman din serie a aparut in 1934,  a avut un succes deosebit si a motivat-o pe Travers sa reia aventura cu indragitul personaj in alte 7 carti, ultimul volum aparand in 1988.

“Mary Poppins” a atins o popularite extraordinara dupa ecranizarea facuta de Studiourile Disney in 1964, cu Julie Andrews in rolul titularei bone, realizat dupa ani intregi in care insusi Walt Disney a incercat sa o convinga pe Pamela Travers sa accepte ca romanul ei sa fie ecranizat.

Dramatizarea: Alexandrina Halic. Traducerea: Ana Canarache. Regia artistică: Titel Constantinescu. În distribuţie: Alexandrina Halic, Rodica Tapalagă, Mirela Gorea, Adela Mărculescu, Nicolae Pomoje, Florian Pittiş, Adriana Trandafir, Boris Petroff, Gheorghe Pufulete. Regia muzicală: Romeo Chelaru. Regia tehnică: ing. Luiza Mateescu. Înregistrare din anul 1992.

http://www.eteatru.ro/#art/noi-intamplari-cu-mary-poppins-de-pamela-travers/1723151

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *