TNB își propune o restructurare a stagiunii teatrale
31 March 2020
Bunul dinozaur- fabulă cinematografică în care se „reinterpretează” teorii ale istoriei Pamantului- de Michaela Platon
1 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Crăiasa zăpezilor de Hans Christian Andersen

Povestea lui Hans Christian Andersen ‘Craiasa zapezii”, publicata in 1845,  este o poveste  despre increderea in sine, prietenie, curaj si iubire. Este o poveste despre drumurile intortocheate ale vietii, despre staruinta si speranta. Este o poveste spusa cu dragoste, invelita in cuvinte magice, bine condusa de cele doua personaje, “Gerda” si “Key”, care impreuna, catre finalul calatoriei o inving pe frumoasa si puternica regina, “Craiasa zapezii”.

Povestea a cunoscut de-a lungul timpului numeroase adaptari pentru cinema, teatru, radio, tv si desen animat.

Cea mai cunoscuta adaptare pentru cinema este lungmetrajul “Craiasa zapezii” cu Bridget Fonda in rolul “Gerdei” (2002). In 2013 studioul de animatie Wald Disney  aducea in atentia micutilor spectatori, lungmetrajul de desen animat si muzical “Regatul de gheata”, care are la baza basmul scris de Andersen.

Traducerea: Al. Philippide si Cassian Matasaru. Adaptarea si regia artistica: Cezarina Udrescu. In distributie: Gabriela Curpan, Puiu Serban, Tatiana Iekel, Sibila oarcea, Maria Varsami, Anca Sigartau, Serban Cellea, Mihai Bisericanu, Ion Grigoras, Liliana Gavrilescu. Regia muzicala: George Marcu. Inregistrare din anul 1994.

http://www.eteatru.ro/#art/craiasa-zapezilor-de-hans-christian-andersen/1722751

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *