PORTRET: Gina Patrichi – o actriţă de neuitat
18 March 2020
Let’s Go Digital! la majorat – Se caută liceeni pasionați de filme
18 March 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Alice în Tara Minunilor -Lewis Caroll

Lewis Caroll, pe numele sau adevarat Charles Lutwidge Dodgson, autorul cartii Alice in Tara Minunilor, era pasionat de matematica recreationala si de logica.  De aceea ne propune o calatorie intr-o tara a minunilor.

“Alice in Tara Minunilor “ este o calatorie intr-o lume intoarsa pe dos, in care timpul devine o eternitate si singurul lucru care conteaza e imaginatia.

“Pastreaza-ti curiozitatea, gaseste logica absurdului, accepta-ti schimbarea, imbogateste-ti in permanenta vocabularul, comporta-te frumos, nu te speria – este in regula sa fii altfel, toti suntem asa, urmeaza-ti sfatul. Sfaturile pe care ni se dam singuri trebuie sa devina reguli precise, pe care le urmam apoi increzatori.”

Urmand aceste invataturi din Tara Minunilor, lumea din care facem parte poate deveni o lume mai accesibila, o lume in care ne putem juca in voie, fara frica. Si vom intelege ca in Tara Minunilor e ca in viata…

“Totul are o morala- daca o gasesti”

Dramatizarea: Felicia Mărgineanu. Regia artistică: Mihai Pascal. În distribuţie: Nicolae Gărdescu, George Groner, Nelly Sterian, Nineta Gusti, Zizi Şerban, Horia Căciulescu, George Trestian, Mircea Şeptilici, Sandu Sticlaru, Dumitru Furdui, Rodica Tapalagă, Marius Pepino, Cornel Elefterescu, Dana Toma, Mihaela Istrate. Muzica: Aurel Giroveanu. Regia muzicală: Timuş Alexandrescu. Regia tehnică: ing. Tatiana Andreicic.

http://www.eteatru.ro/#art/alice-in-tara-minunilor-de-lewis-caroll/1722491

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *