Izvoarele de filosofie – Secolul uitat al filosofiei românești. Școala ardeleană și Colegiul „Sf. Sava”
10 August 2018
Azi la Radio România Cultural: Idei în nocturnă. Pagini de Istorie – Regina Maria, o călătorie în America. Invitat, prof.univ.dr. Adrian Silvan Ionescu
14 August 2018

AUDIO “Povestea unui steag tricolor 1918” în cetatea Râșnov: un steag de câteva zeci de m crește pe zi ce trece în curtea cetății.

Ateliere de reconstituire istorică, arheologie, linogravură, meșterit împletituri, bijuterii , o instalaţie interactivă „Povestea unui steag tricolor – 2018” şi publicarea cărţii „Povestea unui steag tricolor – 1918” sunt cuprinse în proiectul „Vacanţa altfel”, care se desfăşoară în perioada vacanței de vară în Grădina Cetăţii Râşnov. 
 
Volumul “Povestea unui steag Tricolor – 1918″ – Povestea este a unui steag inedit din Lupşa – Munţii Apuseni, făcut de femeile din sat într-o noapte pentru ca a doua zi, dis-de-dimineaţă să plece lumea, pe jos, către Alba Iulia, pentru a pecetlui Unirea din 1918. Steagul este inedit datorită culorilor, materialelor textile folosite provenind de la toţi oamenii din acel sat. Povesteaa fost culeasă în 1980 de Ioan Ion Diaconu, cunoscut istoric şi om de radio, fiind reprodusă în această carte.
reportaj si foto: Madalina Corina Diaconu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *