Rockul e pentru totdeauna – Scorpions, pe 12 iunie 2018 la București, în cadrul Crazy World Tour
18 March 2018
Orchestra Romana de Tineret in turneu la Ruse
18 March 2018

AUDIO Lansarea concursului de creație pentru noul trofeu al Premiilor Constantin Brâncoveanu

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu ajunge în 2018 la cea de-a V-a ediție. Așa că deja există în jur de 50 de astfel de exemplare, iar noi vrem să păstrăm lucrarea într-o ediție limitată. Mai mult, când am lansat Gala Brâncoveanu, în 2014, am fost întrebat de ce nu am făcut un concurs pentru alegerea trofeului. Iată că acum a venit momentul și facem și acest concurs. M-ar bucura nespus ca lucrarea câștigătoare să fie creată de un artist tânăr, pe care să îl ajutăm să devină cunoscut. Dar decizia este a juriului. ” Nawaf Salameh

Conform regulamentului oficial, lucrările care vor fi validate pentru jurizare trebuie să fie inspirate din viața și personalitatea Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, a cărui existență a fost marcată de  sacrificiu, în numele credinței, al limbii, culturii române și al poporului său.

Lucrarea câștigătoare va fi selectată în baza Regulamentului de concurs de către un juriu de specialitate format din critici și istorici de artă, sculptori, artiști plastici și reprezentanți ai Fundației Alexandrion.

reportaj de Madalina Corina Diaconu

foto: juriu – Doina Mândru, istoric de artă-președintele juriulu, Nawaf Salameh, președintele Fundației Alexandrion – vicepreședintele juriului, Ioan Scurtu, istoric – membru al juriului, Mircea Roman, sculptor – membru al juriulu, Magda Cârneci, istoric de artă, membru al juriului, Ștefan Râmniceanu, artist plastic, membru al juriului Premiilor Constantin Brâncoveanu, membru al juriului, Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului Național Peleș, și Ioana Vlasiu, critic de artă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *