Festivalul Internaţional ‘George Enescu’ – Concertele zilei de 4 septembrie
4 September 2017
Expoziţie de fotografie Interludii
4 September 2017

AUDIO Festivalul “George Enescu” concerte din 3 septembrie: Piața Festivalului și Ateneul Român

Pe scena Pieţei Festivalului “George Enescu”, duminică seara de la ora 20.00, a fost prezentă Orchestra Naţională Radio, dirijată de Cristian Oroşanu, cu violonistul Roman Patočka, solist. Printre numele compozitorilor din program: Enescu, Gershwin, Sarasate şi Haciaturian.

Ziua de 3 septembrie s-a încheiat la Ateneul Român, cu un eveniment din seria Concertele de la miezul nopţii. Orchestra Barocă din Veneţia, condusă de Andrea Marcon, a propus un program integral Georg Friedrich Handel. Solista serii a fost mezzosoprana Magdalena Kozena.

Peste 3.000 dintre cei mai apreciaţi muzicieni români şi din străinătate vor fi protagoniştii celor peste 80 de evenimente din cadrul festivalului George Enescu, ajuns anul acesta la a XXIII- a ediție. Preşedintele de onoare este marele dirijor Zubin Mehta, iar directorul artistic este Vladimir Jurowski, dirijor al uneia dintre cele mai cunoscute orchestre britanice ale momentului, London Philharmonic Orchestra, care şi deschide festivalul. Radio România este atât producător, cât şi participant în cadrul festivalului.
reportaj Madalina Corina Diaconu
foto Madalina Corina Diaconu (Orchestra Naţională Radio, dirijată de Cristian Oroşanu, cu violonistul Roman Patočka, solist)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *