Ultima reprezentație din acest an a spectacolului „La Bohème”, pe scena Operei Naționale București
15 December 2019
„Spărgătorul de nuci”, baletul ce anunță sărbătorile de iarnă pe scena Operei Naționale București
15 December 2019

AUDIO Bauhaus 100 – Centenarul Bauhaus aniversat la Bucuresti prin prezentarea romanului grafic “MIES van der ROHE. Construcție în cadre” de Agustín Ferrer Casas.

Walter Gropius a fondat Bauhaus în 1919, a înființat o școală de design care încă mai inspiră și astăzi. În conformitate cu motto-ul său „Gândirea lumii noi” , Asociația Bauhaus 2019 s-a alăturat partenerilor regionali, naționali și internaționali pentru a facilita redescoperirea moștenirii Bauhaus și a semnificației sale prezente și viitoare intr-un an centenar.
Cu aceasta ocazie Institutul Cervantes din Bucuresti a prezentat publicului din Romania romanul grafic “MIES van der ROHE. Construcție în cadre” – figura unuia dintre arhitecții reprezentativi ai secolului al XX-lea, Mies van der Rohe, văzut într-o perspectivă inedită, prin ochii ilustratorului Agustín Ferrer Casas.Ludwing Mies van der Rohe a fost ultimul director al Bauhaus. El a deținut această funcție la Dessau și la Berlin până la dizolvarea institutiei la 10 august 1933. Mies a emigrat în Statele Unite în 1938, unde acceptă funcția de director al școlii de arhitectură din Illinois Institute of Technology din Illinois. Chicago.

Expoziția “Mies van der Rohe. Construcție în cadre” a putut fi vizitată până pe 12 decembrie in Bucuresti, expozitie organizata de Institutul Cervantes.

interviu de Madalina Corina Diaconu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *