Totul are un început. Să dansăm în virtual (living) room!
28 October 2020
Recomandări culturale – joi, 29 octombrie 2020
29 October 2020

ATINS prin muzică / Arcadia Quartet – Organizarea unui concert este un mod de a lupta împotriva coronavirusului


Muzica nu poate fi oprită și toată lumea, indiferent de continent, țară sau oraș, face face tot ceea ce îi stă în putință pentru a o oferi în continuare publicului, în cele mai bune condiții. “Pe fondul incertitudinii pe care o trăim cu toții acum, când evenimentele cu public se anulează de la o zi la alta, faptul că putem susține acest concert la Sibiu, este felul nostru personal de a lupta împotriva”, declară organizatorii stagiunii camerale „Florescu-Fernandez & Friends”

Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez & Friends” aduce pe scena din Sibiu cel mai apreciat cvartet românesc al momentului la nivel internațional: Cvartetul Arcadia.

Concertul ATINS prin muzică / Arcadia Quartet /, organizat în parteneriat cu Radio România Muzical, va avea loc duminică, 1 noiembrie, de la ora 17:00, în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu și va putea fi urmărit exclusiv online pe paginile de FB Florescu-Fernandez & Friends, Radio România Muzical și pe site-ul LivestreamRomania. 

Programul concertului include Cvartetul op. 131 de Ludwig van Beethoven și Cvartetul nr. 7 „Für Ullise” de Dan Dediu, compus în perioada de carantină din primăvara acestui an și care se cântă în primă audiție live online cu ocazia concertului de la Sibiu. Lucrarea a fost comandată special pentru proiectul „Moștenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera și este dedicată aniversării Beethoven-250.

Este o bucurie nespus de mare pentru noi să putem invita în stagiunea noastră camerală un ansamblu atât de valoros, ce s-a impus cu rapiditate drept unul dintre cele mai bune din generația lor: Cvartetul Arcadia”, au declarat Makcim Fernandez Samodaiev & Monica Florescu.

Înregistrarea concertului poate fi ascultată în primă audiție radiofonică chiar în ziua aniversării a 250 ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven, pe postul Radio România Muzical, în data de 17 decembrie, însoțită de interviuri cu interpreții și compozitorul Dan Dediu.Eveniment FB: https://www.facebook.com/events/390834615631673.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *