InterActiv – Educația sexuală
20 April 2018
AUDIO Azi se deschide Memorialul „Închisoarea Piteşti”
21 April 2018

Atelier de dezbateri şi idei – „Putem ieşi din caruselul emoţiilor copleşitoare? Sfaturi practice privind recăpătarea autocontrolului”

Putem ieşi din caruselul emoţiilor copleşitoare?

Sfaturi practice privind recăpătarea autocontrolului

Ceainăria Cărtureşti Verona – Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15

Miercuri, 25 aprilie 2018, ora 18.30

 

Editura Herald şi Librăria Cărtureşti Verona (Ceainăria Cărtureşti Verona – Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) au plăcerea de a vă invita miercuri, 25 aprilie 2018, ora 18.30 la un eveniment special, un atelier de dezbateri şi idei, intitulat sugestiv, Putem ieşi din caruselul emoţiilor copleşitoare? Sfaturi practice privind recăpătarea autocontrolului”.

  • Nu ştii cum să depăşeşti sau să gestionezi emoţiile care te copleşesc?
  • Te simţi manipulat, controlat sau minţit?
  • Eşti ţinta unor crize intense, violente şi iraţionale?
  • Simţi că trebuie să “fii delicat” pentru a evita urmatoarea confruntare?

 

Dacă ai răspuns „da”, este posibil ca tu să te afli în dificultate în a-ţi gestiona emoţiile sau o persoană apropiată ţie să sufere de tulburare de personalitate borderline.

Iată câteva întrebări la care cu siguranţă vom găsi împreună răspunsuri de la invitaţii noştri, specialişti şi psihologi.

Vă invităm, aşadar, la un eveniment în care vom discuta despre gestionarea emoţiilor copleşitoare şi recăpătarea autocontrolului, despre tulburarea de personalitate Borderline, despre convieţuirea alături de o persoană cu emoţii extreme, alături de invitaţii noştri:  Odette Dimitriu – doctor în psihologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti şi autor Herald, Mirela Pop  medic primar de recuperare medicală, medic homeopat şi psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, autor Herald, Gabriela Deniz – coordonator al colecţiei Psihopractica, Editura Herald, şi psiholog. Evenimentul are scopul principal de a ne furniza informaţii cu privire la gestionarea corectă a emoţiilor, de a conştientiza şi identifica reacţiile provocate de tulburarea de personalitate Borderline.

Cu această ocazie vom lansa colecţia Psihopractica şi titlurile: „Cum să-ţi gestionezi emoţiile copleşitoare şi să-ţi recapeţi autocontrolul. Ghidul practic de terapie comportamentală dialectică” de  Matthew McKay, Jeffrey Brantley, Jeffrey C. Wood şi „Borderline: Cum să trăieşti alături de o persoană cu emoţii extreme” de Paul Mason, Randi Kreger.

Dezvoltată de Marsha Linehan pentru a trata tulburarea de personalitate borderline, terapia comportamentală dialectică (TCD) s-a dovedit o terapie eficientă pentru o multitudine de probleme de sănătate mintală, iar cercetările i-au dovedit eficienţa în special în gestionarea emoţiilor copleşitoare şi a suferinţei psihologice, fără a pierde controlul şi a acţiona distructiv. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestei terapii, din cartea de faţă veţi învăţa cum să vă dezvoltaţi abilităţi în patru mari domenii psihologice:

– toleranţa la stres şi suferinţă

– prezenţă conştientă (mindfulness)

– gestionarea emoţiilor

– eficienţa interpersonală

 

 

În Cum să îţi gestionezi emoţiile copleşitoare şi să-ţi recapeţi autocontrolul veţi descoperi exerciţii, pas cu pas, pentru însuşirea abilităţilor fundamentale care să vă ajute să obţineţi rezultate reale şi durabile, indiferent de experienţa personală în aria psihoterapiei. Pentru profesionişti, acesta va fi un ghid nepreţuit, pe care îl pot recomanda cu încredere clienţilor lor în orice fază a terapiei.

Volumul Borderline: cum să trăieşti alături de o persoană cu emoţii extreme a ajutat deja 500 000 de oameni care au prieteni şi rude ce suferă de tulburarea de personalitate borderline să înţeleagă această tulburare distructivă, să stabilească limite şi să-şi ajute persoanele apropiate să nu mai apeleze la comportamente periculoase. Această ediţie revizuită integral a fost actualizată cu ultimele cercetări despre tulburarea de personalitate borderline şi cuprinde informaţii despre aptitudinile de adaptare şi de comunicare pe care le poţi folosi pentru a-ţi stabiliza relaţia cu persoana apropiată care suferă de această afecţiune.

Acest ghid te va ajuta:

  • să înţelegi haosul situaţiei
  • să te afirmi şi să-ţi susţii nevoile
  • să aplanezi conflicte şi certuri
  • să te protejezi pe tine însuţi şi pe ceilalţi de comportamentul violent

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Intrarea este LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

Parteneri media: Radio România Cultural, Bucureşti FM, GoldFM, Eva.ro, Filme şi Cărţi, Bookuria, Bookhub, Bookaholic, 4arte, Agenţia de carte, Gazeta de ştiri, ZMEU Bucureşti, România Pozitivă, Raftul cu idei, Rabbit Media, PR Wave, Literatura pe tocuri, IQool, Gratuitor, Fundaţia Calea Victoriei, adplayers.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *