Concerte în aer liber din 2 septembrie în piaţa Festivalului George Enescu
1 September 2017
Festivalul Internaţional ‘George Enescu’ – Concertele zilei de 3 septembrie
3 September 2017

Astăzi începe ediţia cu numărul 23 a Festivalului Internaţional “George Enescu”

În 2 septembrie 2017, se deschide ediţia cu numărul 23 a Festivalului Internaţional “George Enescu”, unul dintre cele mai prestigioase evenimente muzicale din Europa, care aduce, până în 24 septembrie, la București și în 7 orașe din țară peste 3.000 dintre cei mai apreciați artiști ai scenei muzicale internaționale.

80 de evenimente se vor afla pe agenda Festivalului Enescu 2017, o ediție care anunță un directorat de maximă notorietate internațională – Zubin Mehta, președinte onorific și Vladimir Jurowski, director artistic.

Ca la fiecare ediţie, Radio România Muzical şi Radio România Cultural vor transmite live cele mai multe dintre concertele festivalului – peste 70 în actuala ediție, concertele înregistrate urmând a fi difuzate în intervalul 25-28 septembrie.

Cu detalii Dorina Călin:

Cum arată prima zi a festivalului aflăm de la Diana Joicaliuc:

În concertul inaugural va fi interpretată opera “Oedipe” de George Enescu. Pe scena Sălii Palatului se va afla Orchestra Filarmonicii din Londra dirijată de Vladimir Jurowski. Solişti: baritonul Paul Gay (interpretul rolului titular), mezzo-soprana Ruxandra Donose, bas-baritonii Willard White şi Christopher Purves. Distribuția este completată de Corul Filarmonicii “George Enescu” pregătit de Iosif Ion Prunner şi Corul de Copii Radio condus de Voicu Popescu. Concertul are loc, de la ora 19,30, în seria “Mari orchestre ale lumii” și poate fi ascultat live la Radio România Muzical și Radio România Cultural.

Începând cu ora 22,30, Ateneul Român găzduieşte, în cadrul seriei “Concertele de la miezul nopţii”, evoluţia ansamblului “Europa Galante” condus de Fabio Biondi, având-o ca solistă pe mezzo-soprana Vivica Genaux. În program – arii şi lucrări orchestrale semnate de Antonio Vivaldi, concert care de asemenea în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural.

Tot pe agenda din 2 septembrie a Festivalului “George Enescu” este înscris primul concert din Piaţa Festivalului. De la ora 20,00, Orchestra Simfonică Bucureşti va fi dirijată de Benoit Fromanger, în lucrări de Ceaikosvki, Verdi, Borodin şi Enescu.

Iar la Sala Capitol din Timişoara, de la ora 19,00, Orchestra Română de Tineret şi Corul Filarmonicii “Banatul” vor prezenta, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, un program integral Ludwig van Beethoven. Solistul Concertului nr. 1 pentru pian şi orchestră este Andrei Licareţ, iar în Simfonia a IX-a vor evolua ca solişti soprana Mirela Bunoaica, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Cosmin Ifrim şi basul Marius Bolo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *