Vernisajul expozitiei de pictura dedicate Balcicului
29 August 2018
CLUJ INTERNATIONAL CERAMICS BIENNALE
29 August 2018

Astăzi începe “Cerbul de Aur”

La 50 de ani de la prima ediţie, diseară, începe, la Braşov, în Piaţa Sfatului, “Cerbul de Aur”.

Primul şi cel mai mare festival internaţional de interpretare din România, va avea, anul acesta, un format special, cu o gală aniversară, două zile de concurs, o gală a festivalului, spectacolul “România Centenar” şi multe alte evenimente.

Radio România este co-producător al festivalului, iar Radio România Actualităţi va transmite în direct, de la ora 20:30, concertul de deschidere.

Corespondentul nostru, Nicolae Jalea, ne spune ce se va întâmplă în prima seară.

Reporter: Prima zi a “Cerbului de Aur” este dedicată galei amiversare, iar pe scenă vor urca laureaţii festivalului, începând cu Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat mare trofeu. Urmează un recital al Andrei, laureată a ediţiei din 2005, şi o reinterpretare a pieselor Mariei Tănase pe ritm de Fado, realizată de artistul portughez Paulo Bragança.

Smaranda Vornicu, directoarea festivalului: Am găsit peste tot deschidere, optimism cu privire la acest eveniment care, iată, se reia după 9 ani de pauză şi dorinţa de contribuie fiecare în felul său la reuşita acestui proiect. Sperăm ca evenimentul să fie unul de succes, cursiv, un eveniment aniversar şi toate precizările legate de regulamentul evenimentului vor fi afişate atât în dreptul porţilor de acces, şi vor fi afişate şi pe site-ul nostru, începând cu ziua de astăzi.

Foto: Deschiderea Târgului de Carte Gaudeamus, la Brașov. Sursa Foto: Răzvan Dumitrescu.

Reporter: Tot astăzi este inaugurat pentru prima oară în Braşov, Târgul de carte Guadeamus, ce se va desfăşura pe tot parcursul Festivalului “Cerbul de Aur” în Piaţa “Sf. Ioan” din Braşov.

Programul este între orele 11:00 şi 21:00, iar intrarea publicului este liberă.

Realizator: Târgul de carte Guadeamus este organizat de Radio România, iar Caravana Gaudeamus soseşte pentru prima dată, astăzi, la Braşov.

romania-actualitati.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *