I Clasă – Proiecte și propuneri educaționale
26 November 2019
I Clasă. Educație pentru diversitate, civism și timp pentru fapte bune
3 December 2019

Astazi, 28 noiembrie, de la ora 14 la 14.30, la IClasa, realizator Mirela Stana:

– S-a încheiat „Noiembrie Digital” la Institutul Francez din Bucureşti cu o masă rotundă pe tema „Jocurilor video, o nouă disciplină pentru universitate”, în prezent cel mai important sector de divertisment pe plan mondial. Interviu cu Boris Bergerot, profesor la ISG French Business School, despre motivele care l-au determinat să creeze una dintre primele specializări de esports într-o școală franceză de afaceri.

– In anul scolar 2017-2018, aproximativ 30.000 de elevi din invatamantul primar si gimnazial au fost nevoiti sa abandoneze scoala, cel mai adesea din cauza saraciei si a costurilor ascunse ale educatiei. Festivalul brazilor de Craciun, organizat de Slavati Copiii, de 19 ani incoace, contribuie la derularea programelor educationale si prin acestea la cresterea sanselor copiilor din mediii socio-economice vulnerabile de a rupe cercul vicios al saraciei si de a avea acces la o viata demna si independenta

– Interviu cu Tatiana Cauni, profesoară de Limba și Literatura Română la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare care prin proiectul ”Aripi de poveste” îi apropie pe liceeni de literatură prin crearea unor jocuri pornind de la operele literare studiate la clasă.

– Asociatia ATITUDINI SI ALTERNATIVE organizeaza cea de-a VIII–a editie a campaniei “TU esti MOS CRACIUN”, pentru copii care locuiesc în comunitatea marginalizata din Comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița, aflati în risc major de sărăcie (venitul situat sub pragul riscului de sărăcie stabilit la nivel național).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *