Din nou, despre blended learning
27 July 2020
O gândire …formatoare
3 August 2020

Asociația Bloc Zero caută 14 liceeni pasionați de documentare

În luna august, asociația Bloc Zero organizează, în parteneriat cu One World România la școală și Mai Mult Verde, o nouă ediție a atelierelor de documentare creativă. Anul acesta vom călători prin Drobeta-Turnu Severin și Brăila cu scopul de a cerceta, alături de adolescenți născuți și crescuți în aceste două orașe dunărene, felul în care istoria și viața comunităților locale au fost modelate de vecinătatea cu fluviiul.
Elevii pe care îi invităm să se înscrie sunt pasionați de film și de fotografie, interesați să descopere elemente și povești noi în comunitățile lor. Candidații sunt rugați să ne trimită la andreea@bloczero.ro o prezentare de 1/2 pagină (cu foto) și o propunere de subiect desprins din orașul lor, pe care le-ar plăcea să îl documenteze în cadrul atelierului. Propunerea va fi ilustrată cu o serie de minim 3 fotografii care înfățișeză subiectul ales. Termen pentru înscriere: 7 august 2020 (vineri), ora 23:59
Câteva cuvinte despre comunitățile documentateFondat  în apropierea castrului roman Drobeta, punct strategic important, Drobeta-Turnu Severin a fost, de la început, răscruce a drumurilor pe uscat și pe apă care duceau la nord și la sud de Dunăre. Un oraș cu istorie bogată, a fost modelat în timp  de o comunitate multi-etnică, iar statulul de port comercial la Dunăre a avut o puternică influență în dezvoltarea sa. Brăila, la rândul său, are o poveste marcată de migrație teritorială și de conviețuire multi-etnică, strâns legată de ieșirea la Dunăre și de accesul la căile comerciale oferite de aceasta. În secolul XVI a fost sub ocupație otomană timp de 12 ani, devenind apoi raia până la sfârșitul războiului ruso-turc.
Desfășurarea atelierelorProgramul atelierelor de documentare creativă este împărțit în două sesiuni a câte trei zile. 

Atelier de documentare creativă Drobeta Turnu Severin
Sesiunea 1 – 13-15 august
Sesiunea 2 – 26-28 august

Atelier de documentare creativă Brăila
Sesiunea 1 – 18-21 august
Sesiunea 2 – 30 august -1 septembrieElevii înscriși vor fi îndrumați de mentori în domeniile film, fotografie, scriere creativă și antropologie. Ne dorim să cercetăm subiecte de interes din cele două comunități și vom lucra analog, folosind peliculă alb-negru atât pentru film, cât și pentru fotografie. Materialele realizate de participanți vor fi reunite într-o expoziție care va fi prezentată la București în luna octombrie 2020.
Un proiect al Asociației Bloc Zero, organizat în parteneriat cu One World România la școală și Mai Mult VerdeProiectul este co-finanțat de AFCN și nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *