Lidó Rico, unul dintre cei mai apreciați sculptori spanioli, vine în premieră la București pe 4 septembrie și aduce expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol
27 August 2019
Bienala Albastra | Apel pentru voluntari!
28 August 2019

Ascultă vocile de azi – dirijorul Cristian Măcelaru

Născut în Timişoara în 1980, este cel mai mic copil dintr-o familie cu 10 copii, toţi practicanţi de muzică. Plecat la 16 ani în SUA cu o bursă de 2 luni, la o școală de vară, Cristian Măcelaru a devenit, la 19 ani, cel mai tânăr concertmaestru din istoria Orchestrei Simfonice din Miami.

Cu o activitate dirijorală în plină ascensiune, Cristian Măcelaru şi-a început cariera alături de Philadelphia Orchestra, în stagiunea 2010-2011 a fost numit dirijor asistent al aceleiaşi orchestre, fiind distins cu Sir Georg Solti Emerging Conductor Award pentru merite deosebite. A studiat la Universitatea Rice şi a obţinut diploma de master pentru dirijat. Având şi formaţie de violonist, Cristian Măcelaru a fost concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Miami, debutând la Carnegie Hall cu aceeaşi orchestră. A fost invitat să dirijeze Orchestra Simfonică din Chicago pentru a-l înlocui pe Pierre Boulez.

Un interviu de Sorina Goia:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *