Cristian Mandeal și Orchestra Română de Tineret în patru festivaluri internaționale la Sinaia, București, Berlin și Dobbiaco, între 7 și 12 august
3 August 2018
Nicolas Simion Quintet pe scena Festivalului Culturii din Stockholm
6 August 2018

Ascultă vocile de azi: DAN GRIGORE în dialog cu SORINA GOIA

Radio România Cultural, luni 6 august 2015, ora 17,00

Chiar în ziua când aniversează 75 de ani, Maestrul DAN GRIGORE oferă un “recital” inedit  pentru Radio România Cultural. 60 de minute de dialog cu Sorina  Goia, asezonate cu mult umor şi bunădispoziţie! Un interviu realizat în urmă cu trei ani, la fel de actual şi acum!

Ştiaţi că are permis de…pilot de avioane?

Sau  că, proportional cu înălţimea  de 1,93, mâna sa poate cuprinde…12 clape? Că între inelar şi arătător  poate  prinde, lejer, 8 clape (o octavă)?

Absolut cuceritor, Maestrul DAN GRIGORE  povesteşte pentru Radio România Cultural  întâmplări din copilărie, şicanele profesoarei sale Florica Musicescu,  dorinţa neîmplinită de a dirija, amintiri  preţioase cu  Cella Delavrancea  sau nostimadele unei vieţi pline de savoarea muzicii.

Mă rătăcesc foarte rar, mie aproape imposibil să mă rătăcesc. Şi în oraşe necunoscute găsesc imediat orientarea.

M-am dezorientat total în spitalul în care soţia mea a născut, în momentul în care am fost anunţat că s-a născut fiul meu. M-am dezorientat total, am fugit prin nişte săli, nu mai ţin minte decât că am intrat şi într-o sală de operaţie (în trecere fiind). Nu ştiu cum am făcut…s-au purtat foarte frumos cu mine, deşi cred că în mod normal ar fi trebuit să mă ia şi să mă ducă repede la nr.9, pentru că eram complet dezorientat şi într-un hal de euforie în care nu am văzut că ăia operează, că se pregătesc… Am deschis uşile, am trecut pe acolo… m-au luat cu blândeţe, m-au dus…Unde vreţi? Păi s-a născut fiul meu – la naşteri”…Veniţi încoace!

A fost cea mai mare euforie trăită în viaţa mea şi singura dată când cu adevărat mi-am pierdut complet capul.  Mi-am mai pierdut eu capul cu diverse ocazii, dar asta a fost TOTALĂ!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *