CONCERT ALEX CLARE ÎN DESCHIDEREA PROGRAMULUI “SIBIU – FESTIVAL CITY”
27 April 2017
Expoziţia centrală RDW2017 prezintă 200 de proiecte de design
27 April 2017

Artiști sibieni expun la Muzeul din Bistrița

În ultima vreme arta contemporană românească a primit o validare pe care se pare că o aștepta de foarte multă vreme. Complexul Muzeal Bistrița Năsăud s-a preocupat îndeaproape și se preocupă în valorificarea artei contemporane prin diverse realizări. Strânsa legătură cu Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi și Muzeul Național Brukenthal a marcat realizarea unei expoziții colective a 11 artiști români, intitulată sugestiv ‘Scurt Circuit’: Viorel Mărginean, Vladimir Șetran, Anamaria Smigelschi, Ioan Muntean, Ilie Mitrea, Andrei Popa, Alexandru Cînean, Alexandru Bunescu, Cătălin Precup, Nicu Stanciu și Robert Strebeli.

Expoziția se remarcă prin prospețimea și ingeniozitatea lucrărilor reunind artiști consacrați în arta românească și artiști tineri, restauratori la Muzeul Național Brukenthal care s-au constituit sub numele de ‘Brukenthal von Studio: arta contemporană pe care vrei să o iei acasă’. Scopul acestui grup de artiști contemporani este acela de a reanima dorința pentru artă. Atragerea publicului vizitator din zona contemplativă a expoziției de muzeu în zona interactivă a lucrării expuse ce poate fi luată acasă.

Scurt Circuit unește artiști de toate vârstele din Sibiu și din țară dovedind în acest fel interconectarea dintre lume și oameni.

Bogăția creațiilor, numeroasele expoziții personale, aprecierea confrățiilor de meserie și ale criticilor de specialitate, premiile și distincțiile obținute sunt confirmări ale artiștilor asupra calității și a mesajului pe care îl transmit.

Expoziția face parte din programul aniversar ’65 de ani de viață muzeistică la Bistrița’.

Curatori: Alexandru Constantin Chituță și Alina BerbecaruA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *