Turneul Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo s-a încheiat prin concerte on air şi on line la Bucureşti şi LIVE la Piteşti
16 October 2020
Turneul naţional „Vioara lui Enescu” cu Integrala sonatelor pentru vioară şi pian de Beethoven începe astăzi la Ploieşti
17 October 2020

Arte frumoase: Paris-București

 17 octombrie ora 18.30

Realizator: Daria Ghiu

Artă în pandemie. Cum arată prezentul artei în 2020, cum pare că se prezintă viitorul apropiat al artei, așteptări, dezamăgiri, planuri schimbate peste noapte, artă de pandemie. Călătorim mult mai puțin sau deloc, curatorii de artă globe trotter se readaptează, artiștii circulă mult mai puțin în alte țări ori continente, stăm mai mult pe loc, timp de reflecție mai mult sau timp în care toate gândurile se blochează, stagnează. Ne gândim la supraviețuire, ne reajustăm viața și dorințele de viitor. Am pregătit 3 subiecte pentru ediția de astăzi a emisiunii. Primul dintre ele ne poartă sonor la Paris. Ami Barak, critic de artă și curator, ne va vorbi despre toamna pariziană a lui 2020.

Atelierul în care ne instalăm sonor astăzi este cel al artistului vizual Zoltan Bela. El ne poartă sonor în fiecare spațiu în care a creat de-a lungul anilor și ne vorbește despre modul în care fiecare dintre acesteau l-au modelat intelectual.

A treia întâlnire din ediția de azi: un tur ghidat într-o expoziție, alături de criticul de artă și curatoarea Diana Ursan, în expoziția solo a Iuliei Toma, la Galeria Ivan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *