Spania: Cáceres – Patrimoniu al Umanităţii
12 June 2017
Bilet de îmbarcare spre… Covasna şi apoi către Cuba…
17 June 2017

Aplicația românească prin care tinerii vor descoperi muzeele și casele memoriale mai puțin cunoscute din România

Questo, aplicatia prin care descoperi locuri si povesti rezolvand indicii, isi propune ca in 2017 sa duca 50.000 de oameni in muzeele si casele memoriale mai putin cunoscute din Romania, prin trasee tematice.

Un traseu reprezinta o poveste pe care o descoperi pe masura ce rezolvi indiciile (ghicitorile) din aplicatie. Pentru a rezolva indiciile trebuie sa observi cu atentie detaliile din spatiul in care te afli.

Trasee tematice in interiorul Caselor Memoriale

In momentul de fata, casele memoriale din Romania primesc in medie, mult sub 10.000 de vizitatori anual. Prin dezvoltarea unor trasee tematice in interior, Questo isi propune sa mareasca numarul de vizitatori cu cel putin 10% in primul an de la lansare. Cresterea va consta in atragerea unui segment nou de vizitatori (cupluri si familii tinere), care sunt interesati de activitati interactive, precum Escape Room sau Pokemon Go.

Idea digitalizarii muzeelor si a Caselor Memoriale a fost deja testata la Noaptea Muzeelor 2017, cand peste 600 de utilizatori au putut explora Cimitirul Bellu, Muzeul Aviatiei si Casa Memoriala Tudor Arghezi.

“Credem ca muzeele si casele memoriale sunt foarte potrivite pentru explorare. Ar trebui sa fie privite ca locurile cu povesti minunate care de abia asteapta sa fie descoperite. De aceea le propunem reprezentantilor muzeelor o colaborare, un punct comun prin care putem pune mai bine in valoare aceste locuri incarcate de istorie.”, spune Claudiu Petria, Co-Founder&CEO (Chief Explore Officer).

Muzeele interesate sa se implice in acest demers pot trimite un e-mail pe adresa explore@questoapp.com sau un mesaj pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/questoapp/

Questo, aplicatia prin care descoperi locuri, oameni si povesti dincolo de obiectivele turistice arhicunoscute este o aplicatie gratuita, dezvoltata de un grup de tineri antreprenori din Bucuresti. Aplicatia ofera utilizatorilor posibilitatea de a explora locuri nestiute in 8 orase din Romania prin intermediul unor trasee care indeamna oamenii la miscare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *