Viitorul se întâmplă azi în proiecții VR și full-dome la Astra Film Festival 2018
9 October 2018
Turneul național Drama 5 ajunge la București
10 October 2018

ANUNT FNT

Festivalul National de Teatru anunta cateva detalii in legatura cu spectacolele „Coriolanus”, in viziunea regizorala a lui Alexandru Darie – productie a Teatrului „L.S. Bulandra” din Bucuresti si „Ingeri in America”, pus in scena la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj de regizorul Victor Ioan Frunza.

Spectacolul „Coriolanus” – o adaptare scenica dupa William Shakespeare in viziunea regizorala a lui Alexandru Darie, se inscrie in seria evenimentelor speciale organizate de FNT, fiind o premiera gazduita in Festival.

Este vorba de o ampla productie teatrala care va avea prima intalnire cu publicul in data de 25 octombrie, de la ora 18:00, la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului Bulandra din Capitala.

Intr-o orchestraţie regizorala deosebita, bucurandu-se de prezenta pe scena a 70 de actori, „Coriolanus” pune in prim plan lupta pentru putere a protagonistului, precum si sfarsitul tragic al acestuia, un destin sacrificat pe altarul ambiţiei si al grandomaniei.

Esenţa piesei vizeaza cele doua conflicte: unul politic, intern (plebei – patricieni) si un altul extern (romani – volsci). Atunci cand un general invinge in bataliile date impotriva forţelor ce incearca sa-l doboare, el simte ca poate si trebuie sa devina activ in politica si chiar sa conduca el insusi concertul guvernarii.

Biletele se vor pune in vanzare, incepand cu ora 18:00 a zilei de 9 octombrie, pe www.mystage.ro.

Reprezentatiile celor doua spectacole ale Teatrului Maghiar de Stat din Cluj – „Ingeri in America I: Sfarsitul lumii e aproape” si „Ingeri in America II: Perestroika” – de Tony Kushner, in directia de scena semnata de Victor Ioan Frunza si scenografia Adrianei Grand, vor putea fi urmarite de publicul bucurestean in cadrul FNT in zilele de 27 si 28 octombrie, incepand cu orele 19:00, in transmisiuni directe (cu subtitrare in limba romana) din Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, la Sala Media a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti.

Biletele pentru transmisiile live din 27 si 28 octombrie se vor pune, de asemenea, in vanzare in aceasta seara, incepand cu ora 18:00 pe www.mystage.ro.

Ingeri in America” este un spectacol format din doua parti subintitulate „Sfarsitul lumii e aproape” si „Perestroika”, ce vor avea reprezentatii in zile consecutive. Acestea sunt legate prin tematica si personaje, dar actiunile prezentate in cele doua seri sunt distincte, de aceea cele doua spectacole pot fi vizionate si separat.

Spectacolul descrie America anilor ’80, sub conducerea presedintelui Ronald Reagan, pe vremea izbucnirii epidemiei SIDA. Personajele reprezinta diferite minoritati (sociale, etnice, sexuale), accentul fiind pus pe latura lor umana. Piesa vorbeste despre acea „mare trecere” pe care o traiesc aproape toate personajele pentru a-si rezolva problemele de sanatate si de viata.

Va asteptam in Festival!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *