Născut în România – O femeie preot slujește la Biserica Neagră
15 October 2020
Născut în România – Moara de hârtie și Satul meșteșugurilor de la Comana
25 October 2020

Andreea Paul, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE București, este invitată la Născut în România

Poți reuși în politică dar  ”cu o condiție: cu un leadership politic autentic. Care să pună preț cu adevărat pe expertiză, pe profesionișți.”
o poza, eventual 
Invitată – Inițiativa pentru Competitivitate (www.inaco.ro)

Andreea Paul (https://www.facebook.com/andreea.maria.paul/) este specializată în guvernanță economică europeană. 

A fost cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române, deputat în Parlamentul României, consilier pe probleme economice pentru Președinția și Guvernul României dar și în  Parlamentul European.

În anul 2017 a înființat INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, dedicată educației, competitivității sociale, economice, digitale: Eșecul meu din politică s-a transformat într-o fantastică oportunitate într-un moment în care eu nu știam mare lucru despre societatea civilă, nu știam deloc ce înseamnă să fii activist civic. 

Dar astăzi știe și practică acest activism cu foarte mare succes și pare să nu regrete alegerea făcută.  

Ce nu i-a plăcut în politică a fost lipsa de susținere a profesioniștilor autentici și promovarea unor oameni de calibru foarte slab profesional. Și n-am văzut un caz, două, trei, spune Andreea Paul, am văzut foarte multe! Pînă în clipa în care m-am simțit sufocată de lipsa lor de profesionalism! (…) Asta nu înseamnă că în politică nu se poate!…Ba da, se poate! Cu o condiție: cu un leadership politic autentic. Care să pună preț cu adevărat pe expertiză, pe profesioniști.

Născut în Româniasâmbătă, 24 octombrie a.c., de la 16.30, la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro. O emisiune realizată de Corina Negrea.

poze Surse foto  Arhiva personală Andreea Paul 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *