Oaza de muzică – Ediţie specială astăzi – cu SANDA CRĂCIUN POPA şi AURELIAN OCTAV POPA!
9 October 2017
 “PianoImpro Show”, la Castelul Peleș
9 October 2017

Analia Selis, invitata emisiunii „Vorba de cultură”

„Acum sunt, am devenit, cântăreaţă de tangou” spune Analia Selis, invitata emisiunii „Vorba de cultură” în perioada 9-13 octombrie.

Analia Selis este originară din Argentina, absolventă de studii superioare muzicale (canto) la Buenos Aires şi Boston, Statele Unite. Trăieşte în România din anul 2003. La Festivalul Cerbul de Aur 2004, unde a reprezentat Argentina, s-a clasat pe locul 3. Între 2005 şi 2009, a lansat patru albume de mare succes, cuprinzând mai ales piese din folclorul sud-american de limbă spaniolă.

În anul 2009, Analia Selis a fost invitată să cânte în Piaţa Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Răzvan Suma şi actriţa Mihaela Teleoacă. Au urmat o serie de concerte împreună şi un album lansat în anul 2011, „Un instante”. Începând cu anul 2014, a început să exploreze posibilităţile tangoului argentinian, întâi în turneul naţional „Vă place tango?”, împreună cu Răzvan Suma şi Julio Santillan (2014, 2015), apoi lansând, împreună cu Mariano Castro (membru al renumitei trupe „Narcotango”), proiectul „Tango Simfonic”. Acest proiect, cu aranjamente pentru orchestră de cameră, pian şi voce, a fost prezentat toată ţara, în colaborare cu cele mai importante filarmonici.

În 2016, a devenit membră a ansamblului „ArgEnTango” alături de Răzvan Suma – violoncel, Rafael Butaru – vioară, Mariano Castro – pian şi Omar Massa – bandoneon.  Împreună, au început să cânte Piazzolla…

Despre acestea şi multe altele, în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural (şi pe www.radioromaniacultural.ro), de luni 9 până vineri 13 octombrie 2017, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatori, Ema Stere şi Attila Vizauer.

1 Comment

  1. bunumimi says:

    Fantastica personalitate si deosebita in ceea ce face.Din 2013 nu mai auzisem nimic , noroc de interviul “de la “vorba de cultura “. Nu au sens comparatii dar nu pot sa nu ma intreb: De ce pleaca aiurea “sau nu isi gasesc locul asa de multe “persoane publice ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *