Andrei Pleșu citește din Minima Moralia, la lecturile Humanitas de la GPS CULTURAL. De la ora 18.00
21 May 2020
REConCHILLiant:Daniela Rei Vișan în dialog cu Stelian Tănase la Radio România Cultural
23 May 2020

Selecție din antologia 11 autori Humanitas – cu Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu și Radu Paraschivescu. De la 15:30

  Vă prezint o selecție din antologia 11 autori Humanitas : poezie de Ana Blandiana și fragmente din proza lui Mircea Cărtărescu și a lui Radu Paraschivescu. 

  ”N-am fost în stare să scriu altfel decât ieşind din viaţa mea obişnuită, decupând timpul poeziei din timpul vieţii… Plecam la scris cum plecau sfinţii în pustie, ca să-l întâlnească pe Dumnezeu, iar ceea ce urma avea uneori într-adevăr trăsăturile miracolului.”  – scrie Ana Blandiana  în volumul Integrala poemelor, apărut  anul trecut la  editura Humanitas .

  ”Fluturele negru este romanul unei predestinări în care fiecare amănunt – copilăria chinuită, maestrul iubit, dar aflat într-o altă vârstă a picturii, amorul novelesc pentru o femeie, dar mai ales spectrul    morții-prietene, viziunea fluturelui negru în fiecare gest, vis, întâmplare – își are rolul său.” – sunt acestea rânduri din comentariul Simonei Sora la cartea lui Radu Parachivescu, socotită de unii cronicari chiar cel mai bun roman al lui 2010, anul apariției sale.

   La capătul unui deceniu în care publicase numai poezie, Mircea Cărtărescu surprinde lumea noastră literară cu un extraordinar  volum de povestiri grupate sub titlul Visul, volum publicat în 1989. El a fost tipărit  în ediție integrală cu titlul Nostalgia. Fragmentul pe care îl ascultăm face parte din acest volum și se găsește, ca și celelalte anunțate, în audiobook-ul antologic produs de Humanitas multimadia  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *