Tineri și neînfricați: artiști și producători culturali români contemporani sub 30 de ani – o producție Modernism.ro
14 September 2016
Ministerul nu a luat inca o decizie pentru situatia in care la sfarsitul subscriptiei pentru Cumintenia Pamantului nu se vor strange banii necesari
15 September 2016

Alexandru Tomescu 40

Brand artistic al României actuale, violonistul ALEXANDRU TOMESCU împlineşte astăzi  40 de ani. 
Radio România Cultural difuzează de la ora 14,30 o ediţie specială a OAZEI DE MUZICĂ.
În dialog cu Sorina Goia, celebrul muzician a mărturisit câteva din emoţiile trăite pe scenă:
“Fără îndoială este o senzaţie de bucurie. Atunci când eşti pe scenă şi ai în faţă o sală arhiplină, aproape că simţi această încărcătură electrică, vine de la toţi cei din sală, de la nerăbdarea lor, de la dorinţa lor de a se conecta cu tine ca artist, pentru a înţelege şi a primi muzica. Te încarcă foarte mult o sală plină…..
 
Cea mai mare bogăţie – este cea de a avea timp: timp pentru tine însuţi, timp pentru cei care-ţi sunt dragi, timp pentru lucrurile care te pasionează. Este o meteahnă, o boală a secolului. Se pare că, în ciuda faptului că suntem generaţia cea mai tehnologizată vreodată (comunicăm cel mai rapid, ne deplasăm cel mai rapid) trăim în cea mai mare criză de timp. Eu cred că există soluţii verificate care ne pot reda plăcerea de a face un lucru în timpul său. Din fericire, muzica clasică este – mare parte – imună la această goană din ziua de astăzi. Chiar dacă, de pe vremea lui Enescu, mulţi interpreţi alergau deja, Enescu spunea că este incredibil ce tempouri, din ce în ce mai rapide, aleg interpreţii din ziua de azi – şi vă rog să notaţi că lucrurile astea se întâmplau în epoca  de aur a viorii,când cei mai mari şi mai expresivi violonişti cântau. Esenţa muzicii este în altă parte. Emoţia nu vine din viteza interpretării unei piese muzicale. Eu cred că una dintre căile prin care omul modern (care este, să recunoaştem, cam hăituit) îşi poate recăpăta conexiunea cu lucrurile spirituale este MUZICA.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *