Grandiosul concert de Edward Elgar se cântă la Sibiu
1 March 2017
Concert cu tineri muzicieni de 8 Martie la Institutul Cultural Român
1 March 2017

Al Di Meola revine la Cluj-Napoca cu cel mai bun concert al său Music of Di Meola, Piazzolla & Lennon-McCartney

Credit foto: KUVO

Renumitul chitarist si compozitor american de jazz-fusion va concerta în data de 13 iunie, începând cu ora 20:00 la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Unul dintre cele mai cunoscute nume ale jazz-ului contemporan revine în orasul din inima Transilvaniei cu cel mai bun concert al său — ‘Al Di Meola World Sinfonia — Music of Di Meola, Piazzolla&Lennon-McCartney’.

Cu o carieră impresionată și peste 40 de ani dedicati muzicii, Al Di Meola este considerat o legendă a chitarei, clasându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, o performantă care nu a fost egalată nici până în acest moment.’Este singurul artist care a putut să depășească limitele chitarei și să ajungă mai departe, cu o stăpânire incredibilă și o îndemânare pur și simplu uimitoare’, sustine Robert Lynch, istoricul în arta chitarei.

Di Meola a revolutionat stilul interpretativ, iar tehnică să inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră extraordinară. Un artist care prin pasiunea spiritului său creativ si-a câștigat aprecierea internațională. Printre cele mai cunoscute înregistrări ale sale se numără: ‘Land of the Midnight Sun’, ‘Elegant Gypsy’ sau ‘Casino’, care au încântat inimile milioanelor de fani din întreaga lume.

Compozitorul si chitaristul Al Di Meola este un îndrăgit al publicului clujean. Artistul a sustinut si în anul 2015 un concert de neuitat care s-a încheiat cu ropote de aplauze si sentimentul unei seri magice. Iubitorii stilului au motive numai de bucurie, artistul promite că își va surprinde publicul si de data aceasta. Concertul din 13 iunie va cuprinde atât melodiile deja consacrate, cât si mai multe compozitii noi si, mai cu seama, piese celebre marca Piazzolla & Lennon-McCartney, care, cu siguranță, vor aduce zâmbetul pe fețele iubitorilor de jazz, jazz-rock sau jazz-fusion american.

Artistul și compozitorul Al Di Meola continuă să facă, în ceea ce îl privește, realizări uimitoare în muzică, fiind apreciat la nivel mondial pentru compozițiile sale. Muzica să combină într-un mod sublim ritmuri complexe de jazz — fusion cu melodii lirice transformând fiecare concert într-un moment unic si de neuitat pentru public.

Anul acesta, Al Di Meola revine în România pentru două concerte, la Cluj-Napoca în data de 13 iunie si la Timișoara în data de 11 iunie.

Date despre bilete și organizator: Prețurile biletelor sunt de la 149 lei până la 298 lei (149 lei, 179 lei, 198 lei, 238 lei, 258 lei, 279 lei, 298 lei). Bilete pot fi cumpărate de la birourile Diesel Events (Piata Unirii, nr.10) și prin eventim.ro și biletmaster.ro.

Concertul este organizat de Diesel Events.

Date despre artist:

Al Di Meola (Al Laurence Dimeola) este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiană. Considerat unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, că tehnică și cu Carlos Santana, ca izvor de inspiratie.

Artistul a cântat alături de formația lui Chick Corea, Return to Forever, în anii de studentie la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A cântat, de asemenea, în orchestra cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin si Paco de Lucia.

A avut colaborări cu: Chick Corea, Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, violonistul Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larrv Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Jimmy Page, Tony Williams, Stanley Clarke sau Stevie Wonder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *