Bilete pentru festCO, un regal de comedie la București
14 May 2017
Bucharest Fashion Film Festival 2017 – prima ediţie
14 May 2017

Actrița Tatiana Iekel a decedat; Teatrul Mic: A lăsat în urmă amintirea unor roluri memorabile

Actrița Tatiana Iekel a decedat la vârsta de 84 de ani, informează Teatrul Mic din București într-un comunicat.

“Tatiana Iekel, actriță a Teatrului Mic din București o viață întreagă, a plecat dintre noi lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, deopotrivă în teatru și film, dar și imaginea unui om frumos și discret până în ultima zi a vieții sale. (…) Teatrul Mic este alături de familia îndurerată și va păstra vie amintirea unei actrițe, dar mai ales a unui om care nu poate fi uitat”, se arată în comunicat.

“Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârșit… Teatrul Mic”, mărturisea Tatiana Iekel în volumul “Teatrul Mic. 50 de ani”, apărut în 2013.

Născută la Iași, pe 10 octombrie 1932, Tatiana a fost repartizată la Teatrul Mic imediat cum a terminat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”. “Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste și un talent inegalabil, până la vârsta pensionării”, spun reprezentanții teatrului.

“Zboară cocorii” de Victor Rozov (1958), în regia lui Mihai Raicu, a fost primul spectacol în care a fost distribuită într-un rol principal (Veronica Bogdanova). Atunci, a jucat alături de nume precum Iurie Darie și Ion Gheorghiu. A avut un succes de neuitat și a participat în delegația Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal, precizează Teatrul Mic.

Pe scena Teatrului Mic și Foarte Mic, Tatiana Iekel a însumat peste 70 de roluri, pline de substanță și apreciate foarte mult de publicul românesc. Ultimul personaj în chipul căruia a fost distribuită pe scena Teatrului Mic, Evelyn Thomas, a fost în spectacolul “Cum gândește Amy”, regizat de Cătălina Buzoianu (2005).

Totodată, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul “Sieranevada” (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria “Cea mai bună actriță în rol secundar”.

Tatiana Iekel a fost prima soție a actorului Florin Piersic și mama actorului Florin Piersic Jr.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *