Oana Pellea: Nu poți clădi un viitor fără să-ți cunoști trecutul
25 November 2019
A fost odată comunism – O dilemă: avort sau decrețel. Capitolul 18
28 November 2019

Actrița Oana Pellea oferă audiobook-ul A fost odată comunism tinerilor ascultători ai Radio România Cultural

Actrița Oana Pellea, una dintre marile voci care au citit pagini de memorialistică pe audiobook-ul A fost odată comunism, oferă cartea lansată la Gaudeamus tinerilor ascultători ai Radio România Cultural. Inițiativa i-a aparținut doamnei Oana Pellea care, începând de miercuri, 27 noiembrie, va adresa, timp de câteva zile, o întrebare tinerilor ascultători ai Radio România Cultural, în matinalul Espresso. În fiecare zi, prin tragere la sorți, unul dintre tinerii care vor răspunde corect la întrebările Oanei Pellea va câștiga un audiobook.

Dacă vrem o Românie altfel , fără comunism, dați această carte copiilor dumeavoastră. E dură, este emoționantă, dar așa aflăm ce atrocități a produs această orânduire socială.  Acest sistem politic a făcut cele mai multe victime. Sunt aproape o sută de milioane de oameni care au murit. Comunismul a lăsat generații călcate în picioare, distruse, îndobitocite și șterse ca demnitate umană, a declarat Oana Pellea la lansarea audiobook-ului produs de Radio România Cultural și editura Casa Radio, la Târgul Gaudeamus.

Antologia A fost odată comunism reuneşte pagini de memorialistică, puse în context de istoricul Georgeta Filitti, şi beneficiază de lectura unor actori remarcabili, precum Mariana Mihuţ, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Monica Davidescu, Victor Rebengiuc, Marian Râlea, Alexandrina Halic, Ştefan Velniciuc și alții.

Volumul, coordonat de istoricul Georgeta Filitti, disecă, cu precizie și rigoare, cei 45 de ani în care comunismul a mutilat viața majoritații românilor, în capitole intitulate sugestiv: „Lumea satului, la cheremul comuniștilor!’’, „Nu contează cum se votează,contează cine numără voturile!’’,  „Postul de radio Europa Liberă,o gură de aer din lumea neîncătușată’’,  „Canalul Dunăre – Marea Neagră, drumul fără pulbere al ticăloșiei comuniste’’,  „Mame chinuite, spioane, muierile dracului și tot așa’’ etc.  

Audiobook-ul „A fost odată comunism“ este disponibil, la preţ de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31, București, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemena, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție ai editurii.

Echipa Radio România Cultural îi mulțumește doamnei Oana Pellea pentru acest gest special.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *