VIDEO – Orașul vorbește cu Evgheni Vodolazkin. Interviu în exclusivitate pentru Radio România Cultural
17 May 2017
A XII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest
17 May 2017

ACOLADE – PAUL NEGOESCU ȘI DANIEL CRISTEA ENACHE : Literatura, filmul și autonomia esteticului

ACOLADELE din 17 mai 2017 vă propun o nouă situare, o nouă perspectivă de radiografiere a relației filmului cu literatura. Cel ce ne oferă propria sa reflecție asupra acestei teme, ajunsă la episodul al treilea, este tânărul regizor PAUL NEGOESCU. Aflăm, de la invitatul nostru, de ce se ferește de ecranizările unor mari scrieri, care sunt premisele unei reușite cinematografice și de ce s-a îndepărtat tot mai mult de lectura tradițională, da cartea îndrăgită în anii copilăriei și adolescenței.

Forumul ACOLADELOR găzduiește o nouă comunicare în suita menită să omagieze personalitatea lui Titu Maiorescu, prin evidențierea actualității demersului său critic și cultural. Criticul literar DANIEL CRISTEA-ENACHE ne oferă o perspectivă dinlăuntrul câtorva scrieri ale lui Titu Maiorescu, personalitate copleșitoare pe care o comemorăm la împlinirea unui veac de la trecerea sa în eternitate.

La Essentialia mai facem încă un popas etimologic pe drumul sinuos al denumirii suveranilor Țărilor Române, de la voievozi și crai, la domnitori, apoi regi.

Către finalul emisiunii, răsfoim revistele „JURNALUL LITERAR” (București) și „ORIZONT” (Timișoara) și lansăm întrebările pentru concurs.

Nu uitați să ne scrieți la adresa de e-mail acoladeliterare@yahoo.ro!

 

Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu – realizatorii emisiunii – vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *