A şasea ediţie a PROGRAMULUI DE CARTE celebrează Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor şi Ziua Bibliotecarului din România
19 April 2017
Prezență românească la cea de a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Carte de la Budapesta
19 April 2017

Acolade – Invitați: LILIANA URSU, MIRUNA BULUMETE, LIVIU RUSSU

ACOLADE 19 aprilie 2017 – LILIANA URSU, MIRUNA BULUMETE, LIVIU RUSSU: Sacrul și profanul în poezie,  teatrul și muzica secolului al XVIII-lea italian, relația discipol-maestru în sculptură

 

Ediția din 19 aprilie 2017 a emisiunii ACOLADE continuă dezbaterea pe marginea unei teme pe care am ales-o anume pentru această perioadă a anului. După ce asupra sacrului și profanului au reflectat reprezentanți ai teologiei și filosofiei, ne-am gândit ca în Săptămâna Luminată să dăm cuvântul poeziei. Și aceasta pentru că, peste timp și timpuri, marea poezie se așază gingaș între clee sacre dăruite omului și create de acesta. Invitata noastră este poeta LILIANA URSU, a cărei creație lirică reunește deopotrivă dimensiunea sacrului și a profanului.

În Forumul emisiunii continuăm să rememorăm chipurile și îndemnurile marilor dascăli, de data aceasta alături de sculptorul LIVIU RUSSU.

Iar despre Carlo Goldoni și Veneția secolului al XVIII-lea ne vorbește, la Confluențe, profesoara Miruna Bulumete, de la catedra de limbă italiană a Universității București.

Fiind în Săptămâna Luminată, la Essentialia am ales anume să vă spunem povestea cuvântului lumină.

Iar către finalul ACOLADELOR răsfoim două reviste ieșene: trimestrialul „Poezia” și săptămânalul „Suplimentul de cultură”.

Ne puteți scrie pe adresa acoaldeliterare@yahoo.ro!

Realizatorii – Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu – vă doresc audiție plăcută!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *