Schimb de Cărți București. Ediția lunii Mai 2017
10 May 2017
Scriitoarea Ioana Nicolaie a fost, astăzi, invitata Ioanei Bâldea Constantinescu în emisiunea Orașul Vorbește
10 May 2017

ACOLADE – ILEANA BÂRSAN ȘI ANGELO MITCHIEVICI: Spiritul critic, literatura și filmul

Pentru întâlnirea literară din cadrul ediției din 10 mai 2017 a emisiunii ACOLADE am invitat pe criticul de film ILEANA BÂRSAN să gloseze pe marginea „raporturilor dintre literatură și film” – tema de reflecție a Radiografiilor lunii mai.

Forumul Acoladelor găzduiește comunicarea „Maiorescu și anti-maiorescu: radiografia unei confruntări” a prof. univ. ANGELO MITCHIEVICI. Și aceasta pentru că suntem foarte aproape de momentul comemorării unui secol de la trecerea în neființă a celui care a întemeiat critica noastră literară și care și-a exersat magistral spiritul critic, într-o perioadă de mare efervescență culturală.

Ediția ACOLADELOR fiind difuzată într-o zi de 10 mai, la Essentialia vom face o  incursiune lingvistică în teritoriul bine definit, din punct de vedere etimologic, al cuvântului rege.

Către finalul emisiunii răsfoim lunarul orădean „FAMILIA” și lunarul sătmărean „ACOLADA” și lansăm întrebările pentru concurs, la care puteți răspunde pe adresa de e-mail acoladeliterare@yahoo.ro.

 

Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu – realizatorii emisiunii – vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *