DOCUMENTAR: 185 de ani de la moartea scriitorului Johann Wolfgang von Goethe
22 March 2017
Scriitorul britanic David Mitchell, dialog via Skype cu membrii clubului de lectură pentru adolescenți ‘Fanbook’ la Librăria Humanitas de la Cismigiu
22 March 2017

Acolade – Acad. Maya Simionescu: „Trebuie să știi cum să pui întrebările, în cercetare.”

ACOLADE 22 martie 2017 – Acad. Maya Simionescu: „Trebuie să știi cum să pui întrebările, în cercetare.”

 

Emisiunea ACOLADE din 22 martie 2017 se deschide cu reflecțiile scriitorului și politologului IOAN STANOMIR, pe marginea prefacerilor pe care le cunoaște necontenit exprimarea noastră orală, discursul rostit, de la cel politic la cel academic, trecând prin vastul teritoriu al rostirii colocviale.

Încheiem, apoi, dezbaterea consacrată cunoașterii din perspectivă științifică, având-o ca invitată pe doamna academician MAYA SIMIONESCU, director al Institutului de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu” din București. Un bun prilej de a afla ce ne ascunde încă minuscula celulă, provocându-i astfel permanent pe reprezentanții științelor tari.

 

La „Essentialia” ducem la capăt povestea cuvintelor „drept”, „dreptate”.

 

Iar la „Revista revistelor”  vă invităm să vă alăturați, prin intermediul câtorva fragmente înregistrate, momentului sărbătoresc al împlinirii a 150 de ani de la apariția revistei ieșene „Convorbiri literare”. Din alocuțiunile rostite recent în spațiul Bibliotecii Naționale a României le-am selectat pe cele ale scriitorilor: NICOLAE MANOLESCU, ANA BLANDIANA și CASSIAN MARIA SPIRIDON, referindu-se toate la rolul și însemnătatea culturală a revistei Societății Junimea.

 

Nu lipsesc, din emisiunea ACOLADE, întrebările pentru concurs. Nu uitați adresa noastră de e-mail: acoaldeliterare@yahoo.ro!

 

Realizatorii Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *