Aleksandrs Antonenko, invitat special în premiera spectacolului „Samson și Dalila” de pe scena Operei Naționale București
7 October 2019
RECOMANDĂRI culturale – marți, 8 octombrie
8 October 2019

A doua săptămână a festivalului Bucharest Photofest

iago website

A doua săptămână a festivalului de fotografie Bucharest Photofest debutează cu un masterclass susținut de fotograful argentinian Sebastián Suki Beláustegui, luni, 7 octombrie, în Club Control, începând cu ora 19.30.
Imaginea afișului acestei ediții a Bucharest Photofest este semnată de Sebastián Suki Beláustegui, prezent cu câteva lucrări în expoziția centrală “Preserving”, din Cărturești Carusel.

Bucharest Photofest a avut deschiderea oficială pe 1 octombrie, la Cărturești Carusel, cu expoziția colectivă dedicată temei centrale a festivalului, Preserving, (Nature. Culture.Humanity), temă care pune accentul pe Nature – protejarea naturii, Culture – conservarea diverselor culturi, comunități și cutume și, nu în ultimul rând, Humanity – pe memoria (ca formă de libertate și demnitate) oamenilor și ocrotirea umanității.

Festivalul se va desfășura până pe 12 octombrie în mai multe locuri din București: Cărturești Carusel, Modul Cărturești, Cinema Muzeul Țăranului, POINT, Galeria de stări și obiecte, Stucatura, Victoria Hub, 80east, Club Control și Expirat – Halele Carol.

Invitați speciali, speakeri și artiști, nume cu rezonanță internațională vor fi prezenți în București și în cea de-a doua săptămână a Bucharest Photofest.

Pe 9 octombrie, la Victoria Hub, va avea loc vernisajul expoziției “Secrets” a fotografeiJeanette Hägglund (Suedia), în prezența Excelenței Sale, Doamna Therese Hyden, Ambasadoare a Suediei în România.

Pe 10 octombrie, Iago Corazza (Italia) va lansa albumul de fotografie “Romania. A secret jewel in the heart of Europe” la ora 18.30, iar de la 20.00, la Victoria Hub, fotograful George Mieluș va susține un showcase “Born in Underground”, despre muzicieni din underground-ul românesc.

Pe 11 octombrie, la ora 19.00, la 80east, apartamentul comunist, un loc curatoriat de Funky Citizens, partener al festivalului, va avea loc vernisajul expoziției Viața cotidiană în comunism, în care vor expune fotografii Andrei Pandele, Andrei Bîrsan și Viorel Simionescu.

Un alt invitat special al festivalului, Miguel Ángel Sánchez (Spania) va avea un showcase pe 12 octombrie, la ora 15.00, la Victoria Hub. Tot aici, va fi un panel special cu câțiva fotografi apreciați din România, moderat de Vlad Cupșa, cofondator Komiti Media, la ora 18.00, iar începând cu ora 20.00, va fi vernisajul expoziției colective “Freedom of Expression” powered by Absolut.

Bucharest Photofest se va închide cu un concert acustic susținut de trupa Myards.


Parteneri instituționali: Ambasada Suediei, Ambasada Spaniei, Ambasada Statelor Unite Mexicane

Partener principal: AQUA Carpatica

Sponsori și parteneri: Dreamstime, Fundația Conservation Carpathia, Absolut, Clever, Fundația Inocenți, Albatross Travel, Domeniile Sâmburești, Photosetup, Club Photo World, J’ai Bistrot, Cărturești Carusel, Modul Cărturești, Expirat – Halele Carol, Club Control, Victoria Hub, Stucatura, Cinema Muzeul Țăranului, POINT, 80east, Galeria de Stări și Obiecte

Parteneri media: TVR, IQads, Ziare.com, Feeder.ro, Radio România Cultural, Munteanu, News.ro


Bucharest Photofest este Avanpost Radio Guerrilla.

Biletele se găsesc pe Eventbook

Organizator: Grupul Filos

Despre Grupul Filos

GRUPUL FILOS a fost fondat în 2010 din pasiune pentru cultură și din dorința de a asigura un cadru profesionist pentru activitățile culturale organizate. Cu o experiență bogată în elaborarea și promovarea de proiecte inedite, de-a lungul timpului a reușit să organizeze numeroase evenimente culturale (expoziții, festivaluri, dezbateri, conferințe, școli de vară, workshopuri, editarea de carte în format tipărit sau digital etc). Programul complet pe: www.fb.com/bucharestphotofest/events

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *