Ștefania Mihalache: Sisteme de fixare și de prindere, la Timișoara
9 March 2017
Colocviile Brâncuși la Târgu-Jiu: ‘Brâncuși eternul’
9 March 2017

A doua ediție a festivalului Outernational Days

Primul val de artiști confirmați

7 – 9 iulie 2017

 

Platforma culturală The Attic prezintă cea de-a doua ediție a festivalului multicultural Outernational Days, care va avea loc în perioada 7 – 9 iulie 2017, în București.

Outernational Days 2 aduce pe scena culturală a Bucureștiului o suită de ansamble, trupe și muzicieni din întreaga lume – Kenya, Niger, Turcia, Senegal, Liban, dar și Europa (Germania, Austria, Elveția și România). Pe lângă concerte, festivalul va prezenta publicului și o serie de discuții, ateliere, filme documentare, DJ seturi tematice, instalații audiovizuale și prezentări ale temelor conexe conceptului Outernational.

Primele trupe și artiști care vor participa la Outernational Days 2 sunt:

Outernational se referă la genuri de muzică actuală, contemporană, specifice unor subculturi sau periferii din spațiul cultural ce nu se identifică în mod direct cu normele vestice / occidentale. Outernational se definește în opoziție cu International, având propriile forme de promovare și diseminare culturală, care funcționează și la nivel global, chiar dacă de cele mai multe ori vin din periferii, atât culturale, cât și geografice. Muzica asimilată ca fiind Outernational se regăsește pe tot parcusul Asiei Mijlocii, în Estul Asiei, Africa, Europa de Est, inclusiv în România.

Outernational se caracterizează în primul rând prin diversitatea muzicală, multe dintre trupe sau din artiști inspirându-se din muzica lor tradițională sau din cultura specifică a comunității din care provin și păstrează, totodată, o puternică expresie contemporană. Nu este un gen în sine, ci mai degrabă o platformă de promovare care funcționează la nivel global.

Festivalul Outernational Days 2 este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în cadrul sesiunii de proiecte culturale I/2017, Aria Artele spectacolului – Muzică. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”

Mai multe detalii în curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *