Regia: Liviu Ciulei. Înregistrare din anul 1962
Artistul Dumitru Gorzo deschide la Muzeul de Artă Recentă din București o expoziție spectaculoasă, intitulată provocator „Vrea cineva să fie eu?”. Între 18 septembrie și 18 ianuarie, vizitatorii pot descoperi lucrări noi din pictură, sculptură,...
Începând de miercuri, 17 septembrie, și până duminică, 21 septembrie, Piața George Enescu se transformă într-un spațiu al muzicii clasice, odată cu deschiderea unei noi ediții a evenimentului PIAȚA FESTIVALULUI, organizat de Primăria Capitalei, prin...
Teatrul Mic prezintă prima premieră oficială a stagiunii...
Muzeul Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53)...
Regia: Liviu Ciulei. Înregistrare din anul 1962
Regia: Mihai Lungeanu. Înregistrare din 1994
Regia artistică: Titel Constantinescu. Înregistrare din anul 1990
Regia artistică: Leonard Popovici. Înregistrare din anul 1989
Regia artistică: Cristian Munteanu. Înregistrare din anul 1993
Regia artistică: Cristian Munteanu. Înregistrare din anul 1990
Regia artistică: Radu Penciulescu. Înregistrare din anul 1968
Regia artistică: Dinu Negreanu. Înregistrare din anul 1960
Regia artistică: Alexa Visarion. Înregistare din 1974
Regia artistică: Ion Andrei Puican. Înregistrare din anul 2016
Mirosul pâinii proaspăt coapte este greu de egalat, dar ce procese se ascund, de fapt, în spatele acestei senzații familiare?...
Sarea, mai mult decât un condiment: efecte, tipuri și mituri Profesorul Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor...
Câtă sare este prea multă? Ce tip de sare ar trebui să alegem? Și cum ne influențează sănătatea consumul excesiv de sodiu?...
Prof. dr. Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor și profesor la USAMV Cluj-Napoca, vorbește în această ediție a...
Pornind de la o fascinantă lecție de istorie, profesorul Dan Vodnar – specialist în știința alimentelor ne conduce, în...
Într-o eră în care electrocasnicele inteligente ne ușurează viața, cuptorul cu microunde rămâne un aparat controversat. Îl...
Într-un interviu ”savuros” acordat Corinei Negrea pentru emisiunea Știință cu sare și piper, profesorul Dan Vodnar –...
Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când gustăm o ciorbă fierbinte, mușcăm dintr-un ardei iute sau adăugăm sare pe o...
Ce se întâmplă, de fapt, când punem o bucată de carne în cuptor sau când simțim mirosul dulce al unui măr copt? Într-un...
În preajma sărbătorilor, cozonacul devine vedeta meselor românești, iar rețeta ideală este adesea transmisă din generație în...
Ediția de astăzi a emisiunii Știință cu sare și piper a fost înregistrată, parțial, în Stația pilot de la Facultatea de...
Cât de valoroase sunt deșeurile organice pe care le aruncăm zilnic? Adrian Martău, asistent universitar și cercetător,...
Plasticul utilizat pentru ambalarea alimentelor este una dintre principalele surse de poluare, dar cercetătorii vin cu...
De cele mai multe ori, resturile alimentare sunt considerate gunoaie, dar ce-ați spune că acestea pot deveni resurse...
Ana Maria Cocean, doctorandă în anul al treilea la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj,...
Sănătatea intestinală este din ce în ce mai importantă, iar cercetările despre probiotice au căpătat o atenție specială....
Dr. Silvia Amalia Nemeș este cercetător și cadru didactic asociat la Universitatea de Știință Agricolă și Medicină Veterinară...
Un proiect de cercetare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca promite să transforme...
Cât de des ne gândim la tărâțe ca la un superaliment? De cele mai multe ori, acestea sunt percepute ca simple fibre...
Într-o lume în care risipa alimentară este o problemă tot mai presantă, profesorul Dan Vodnar, specialist în chimia...
În istoria gastronomiei moleculare, unul dintre numele-reper este Harold McGee. ”El a devenit chiar o personalitate, prezentă...
Tocmai de aceea e nevoie de ”Știință cu sare și piper” - proiectul și podcastul realizat cu Dan Vodnar , Profesor de Chimia...
În momentul în care facem un preparat în bucătărie, nu iese ceva, intervii cu un alt ingredient, ajustezi, adaugi, pui sare,...
Șase expoziții de ilustrație de carte veche sau contemporană, cu lucrări publicate sau inedite; Creațiile a zeci de artiști...
Nu toate bibliotecile de la sate au lacătul pus pe ușă. Sunt Biblioteci în care se desfășoară numeroase activități educative...
Șase expoziții de ilustrație de carte veche sau contemporană, cu lucrări publicate sau inedite; Creațiile a zeci de artiști...
Teatrul Mic prezintă prima premieră oficială a stagiunii 2025-2026 – „Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, spectacol...
În București se deschide Grivița 53, primul teatru privat construit de la zero, pornind de la banii obţinuţi din vânzarea...
Actorul, regizorul și producătorul american Robert Redford, unul dintre numele de referință ale cinematografiei mondiale, a...
O echipă medicală din cadrul Clinicii ORL a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Skłodowska Curie” a realizat cu...
"Noi, până prin anii 2000 și un pic, nu am văzut cazuri pe viu de rujeole în România!"
”Un plasture care conține zeci de milioane de nanoace are potențialul de a înlocui procedurile de biopsie tradițională....
Automedicația cu extracte din plante sau suplimente alimentare se supune acelorași reguli” pe care le aplicăm la medicamente.
Cristi Radu (instagram.com/raidenbucharest) este ghid și documentarist urban. În dialog cu Daria Ghiu, el dezvăluie cum vechiul curs al Dâmboviței, morile uitate, grădinile boierești și hărțile de secol XIX alcătuiesc un strat ascuns al Bucureștiului....
Artistul Dumitru Gorzo deschide la Muzeul de Artă Recentă din...
Cum au apărut primele cărți de gătit dedicate celor mici și...
Educația, cultura și accesul la muncă nu sunt doar drepturi,...
Muzeul Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53) invită publicul la vernisajul expoziției „Covoare Zburătoare – Thomas Ruff & Transilvania & Anatolia”, joi, 18 septembrie 2025, de la ora 18:00. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 18...
Începând de miercuri, 17 septembrie, și până duminică, 21...
Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al...
„Este un moment extraordinar în istoria Muzeului...
Un ghid de turism din Timișoara a creat un concept unic în România. Alexandra Irimia sau „fata cu umbrelă roșie” a inițiat...
Pe 9 și 10 august 2025, comuna Hoghilag din județul Sibiu găzduiește Gala Hoghilag – Tărâmul Tuberozelor, un eveniment...
Unde călătorești când călătorești? Mă întreb stând la o masă, în piațeta de lângă Centrul Pompidou. Prin ploaia măruntă, un...
În Evul Mediu, mirodeniile nu erau doar un moft culinar, ci o veritabilă monedă de schimb, un simbol al puterii și o reală...
Anunţul decesului a fost făcut de Ion-Andrei Gherasim, preşedintele executiv al Fundaţiei Corneliu Coposu.
Pe 6 august 1945, prima bombă atomică a fost detonată deasupra orașului Hiroshima. În câteva secunde, zeci de mii de vieți au...
Vlad Nancă este artistul invitat la Născut în România, ediția din 20 septembrie 2025. Vlad Nancă, interlocutorul Roxanei...
România participă la “Expoziţia Universală din Japonia” cu un pavilion special, intitulat sugestiv „Cutia magică...
Alina Dolea este profesor și cercetător în Comunicare strategică și Diplomație publică la Bournemouth University, în Marea...
Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” au organizat la Palatul Suțu, expoziția...
La Palatul Mogoșoaia, expoziția retrospectivă și comemorativă dedicată operei artistei Ștefania Grimalschi-Dobref a fost un...
Galeria Parter a Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” a găzduit expoziția „Ștefania...
Vasile Benedek, fost director al Liceului Tehnologic “Ioan Ossian” din Șimleul Silvaniei: “Am fost comasați prin absorbție cu...
ARTEXIM, Editura Universității Naționale de Muzică din București și Asociația Opus vă invită sâmbătă, 20 septembrie, ora 12...
Anul școlar 2025-2026 a început sub semnul nemulțumirilor cadrelor didactice din preuniversitar. O profesoară mărturisește...