Ascultă Radio România Cultural Live

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Cum vă place" de William Shakespeare
Victor Rebengiuc - MEMORABIL 16 Septembrie 2025, 18:07

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Cum vă place" de William Shakespeare

Regia: Liviu Ciulei. Înregistrare din anul 1962

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Cum vă place" de William Shakespeare
„Vrea cineva să fie eu?”, „un schimb ipotetic de papuci” cu Dumitru Gorzo
Produs de Radio România 17 Septembrie 2025, 13:22

„Vrea cineva să fie eu?”, „un schimb ipotetic de papuci” cu Dumitru Gorzo

Artistul Dumitru Gorzo deschide la Muzeul de Artă Recentă din București o expoziție spectaculoasă, intitulată provocator „Vrea cineva să fie eu?”. Între 18 septembrie și 18 ianuarie, vizitatorii pot descoperi lucrări noi din pictură, sculptură,...

„Vrea cineva să fie eu?”, „un schimb ipotetic de papuci” cu Dumitru Gorzo

Știrile zilei

ARCUB deschide porțile celei de-a șasea ediții a evenimentului Piața Festivalului „George Enescu”:  Sărbătoarea excelenței muzicale  începe miercuri, 17 septembrie
Muzică-Dans-Arte 17 Septembrie 2025, 16:49

ARCUB deschide porțile celei de-a șasea ediții a evenimentului Piața Festivalului „George Enescu”: Sărbătoarea excelenței muzicale începe miercuri, 17 septembrie

Începând de miercuri, 17 septembrie, și până duminică, 21 septembrie, Piața George Enescu se transformă într-un spațiu al muzicii clasice, odată cu deschiderea unei noi ediții a evenimentului PIAȚA FESTIVALULUI, organizat de Primăria Capitalei, prin...

ARCUB deschide porțile celei de-a șasea ediții a evenimentului Piața Festivalului „George Enescu”: Sărbătoarea excelenței muzicale începe miercuri, 17 septembrie
„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat” de Radu Iacoban, prima producție a stagiunii 2025-2026, la Teatrul Mic
Teatru și film 18 Septembrie 2025, 01:00

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat” de Radu Iacoban, prima producție a stagiunii 2025-2026, la Teatrul Mic

Teatrul Mic prezintă prima premieră oficială a stagiunii...

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat” de Radu Iacoban, prima producție a stagiunii 2025-2026, la Teatrul Mic
Muzică-Dans-Arte 18 Septembrie 2025, 01:00

„Covoare Zburătoare – Thomas Ruff & Transilvania & Anatolia”, în noul sezon expozițional la MNAR

Muzeul Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53)...

„Covoare Zburătoare – Thomas Ruff & Transilvania & Anatolia”, în noul sezon expozițional la MNAR

Ultima oră

„Covoare Zburătoare – Thomas Ruff & Transilvania & Anatolia”, în noul sezon expozițional la MNAR

„Covoare Zburătoare – Thomas Ruff & Transilvania & Anatolia”, în noul sezon expozițional la MNAR

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat” de Radu Iacoban, prima producție a stagiunii 2025-2026, la Teatrul Mic

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat” de Radu Iacoban, prima producție a stagiunii 2025-2026, la Teatrul Mic

Timpul prezent - Antreprenoriatul social: instrucțiuni de folosire

Timpul prezent - Antreprenoriatul social: instrucțiuni de folosire

Dâmbovița+Cotroceni=tur ghidat

Dâmbovița+Cotroceni=tur ghidat

ARCUB deschide porțile celei de-a șasea ediții a evenimentului Piața Festivalului „George Enescu”: Sărbătoarea excelenței muzicale începe miercuri, 17 septembrie

ARCUB deschide porțile celei de-a șasea ediții a evenimentului Piața Festivalului „George Enescu”: Sărbătoarea excelenței muzicale începe miercuri, 17 septembrie

Premieră medicală la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” – Primul implant cohlear inteligent la o pacientă din România

Premieră medicală la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” – Primul implant cohlear inteligent la o pacientă din România
Mai multe...

Victor Rebengiuc - MEMORABIL

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Cum vă place" de William Shakespeare
Victor Rebengiuc - MEMORABIL 16 Septembrie 2025, 18:07

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Cum vă place" de William Shakespeare

Regia: Liviu Ciulei. Înregistrare din anul 1962

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Cum vă place" de William Shakespeare
Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Inimă de câine" de Mihail Bulgakov
Victor Rebengiuc - MEMORABIL 16 Septembrie 2025, 18:09

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Inimă de câine" de Mihail Bulgakov

Regia: Mihai Lungeanu. Înregistrare din 1994

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Inimă de câine" de Mihail Bulgakov
Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Macbeth" de William Shakespeare
Victor Rebengiuc - MEMORABIL 16 Septembrie 2025, 18:12

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Macbeth" de William Shakespeare

Regia artistică: Titel Constantinescu. Înregistrare din anul 1990

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Macbeth" de William Shakespeare
Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Vă place Brahms?" de Françoise Sagan
Victor Rebengiuc - MEMORABIL 16 Septembrie 2025, 18:14

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Vă place Brahms?" de Françoise Sagan

Regia artistică: Leonard Popovici. Înregistrare din anul 1989

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Vă place Brahms?" de Françoise Sagan
Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Mercier şi Camier" de Samuel Beckett
Victor Rebengiuc - MEMORABIL 16 Septembrie 2025, 18:20

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Mercier şi Camier" de Samuel Beckett

Regia artistică: Cristian Munteanu. Înregistrare din anul 1993

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Mercier şi Camier" de Samuel Beckett
Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Moromeţii" de Marin Preda
Secțiuni 16 Septembrie 2025, 18:15

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Moromeţii" de Marin Preda

Regia artistică: Cristian Munteanu. Înregistrare din anul 1990

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Moromeţii" de Marin Preda
Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Străinul" de Albert Camus
Victor Rebengiuc - MEMORABIL 16 Septembrie 2025, 18:16

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Străinul" de Albert Camus

Regia artistică: Radu Penciulescu. Înregistrare din anul 1968

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Străinul" de Albert Camus
Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller
Victor Rebengiuc - MEMORABIL 16 Septembrie 2025, 18:19

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller

Regia artistică: Dinu Negreanu. Înregistrare din anul 1960

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller
Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "O noapte furtunoasă" de Ion Luca Caragiale
Secțiuni 16 Septembrie 2025, 18:17

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "O noapte furtunoasă" de Ion Luca Caragiale

Regia artistică: Alexa Visarion. Înregistare din 1974

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "O noapte furtunoasă" de Ion Luca Caragiale
Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Alegerea" de Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana
Victor Rebengiuc - MEMORABIL 16 Septembrie 2025, 18:22

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Alegerea" de Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana

Regia artistică: Ion Andrei Puican. Înregistrare din anul 2016

Victor Rebengiuc - MEMORABIL - "Alegerea" de Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana

Știință cu sare și piper

Ce se întâmplă cu adevărat în aluat? Secretele științei din aluatul de pâine
Știință cu sare și piper 20 Iunie 2025, 14:14

Ce se întâmplă cu adevărat în aluat? Secretele științei din aluatul de pâine

Mirosul pâinii proaspăt coapte este greu de egalat, dar ce procese se ascund, de fapt, în spatele acestei senzații familiare?...

Ce se întâmplă cu adevărat în aluat? Secretele științei din aluatul de pâine
Dan Vodnar: Sarea potențează toate gusturile pe care noi le avem pe limbă
Știință cu sare și piper 13 Iunie 2025, 07:12

Dan Vodnar: Sarea potențează toate gusturile pe care noi le avem pe limbă

Sarea, mai mult decât un condiment: efecte, tipuri și mituri Profesorul Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor...

Dan Vodnar: Sarea potențează toate gusturile pe care noi le avem pe limbă
Dan Vodnar: „Trebuie să fim foarte, foarte atenți la adiția de sare pe care o facem în mod voluntar, în preparatele alimentare"
Știință cu sare și piper 06 Iunie 2025, 14:41

Dan Vodnar: „Trebuie să fim foarte, foarte atenți la adiția de sare pe care o facem în mod voluntar, în preparatele alimentare"

Câtă sare este prea multă? Ce tip de sare ar trebui să alegem? Și cum ne influențează sănătatea consumul excesiv de sodiu?...

Dan Vodnar: „Trebuie să fim foarte, foarte atenți la adiția de sare pe care o facem în mod voluntar, în preparatele alimentare"
Dan Vodnar: „Există zahăr în peste 75% din produsele disponibile în supermarket”
Știință cu sare și piper 30 Mai 2025, 14:50

Dan Vodnar: „Există zahăr în peste 75% din produsele disponibile în supermarket”

Prof. dr. Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor și profesor la USAMV Cluj-Napoca, vorbește în această ediție a...

Dan Vodnar: „Există zahăr în peste 75% din produsele disponibile în supermarket”
Dan Vodnar: «Zahărul, devenit astăzi accesibil tuturor, s-a transformat din ”aurul alb” al Europei într-un dușman al sănătății publice»
Știință cu sare și piper 23 Mai 2025, 14:00

Dan Vodnar: «Zahărul, devenit astăzi accesibil tuturor, s-a transformat din ”aurul alb” al Europei într-un dușman al sănătății publice»

Pornind de la o fascinantă lecție de istorie, profesorul Dan Vodnar – specialist în știința alimentelor ne conduce, în...

Dan Vodnar: «Zahărul, devenit astăzi accesibil tuturor, s-a transformat din ”aurul alb” al Europei într-un dușman al sănătății publice»
Explozia popcornului și frica de microunde – ce spune știința
Știință cu sare și piper 16 Mai 2025, 11:16

Explozia popcornului și frica de microunde – ce spune știința

Într-o eră în care electrocasnicele inteligente ne ușurează viața, cuptorul cu microunde rămâne un aparat controversat. Îl...

Explozia popcornului și frica de microunde – ce spune știința
Dan Vodnar: „Gustul perfect e...știință pură!”
Știință cu sare și piper 09 Mai 2025, 11:45

Dan Vodnar: „Gustul perfect e...știință pură!”

Într-un interviu ”savuros” acordat Corinei Negrea pentru emisiunea Știință cu sare și piper, profesorul Dan Vodnar –...

Dan Vodnar: „Gustul perfect e...știință pură!”
Dan Vodnar: „Dacă facem o dată la șase luni câte o săptămână de pauză în a adăuga zahăr și sare în alimente, vom descoperi, de fapt, adevăratul gust al acestora”
Știință cu sare și piper 02 Mai 2025, 10:28

Dan Vodnar: „Dacă facem o dată la șase luni câte o săptămână de pauză în a adăuga zahăr și sare în alimente, vom descoperi, de fapt, adevăratul gust al acestora”

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când gustăm o ciorbă fierbinte, mușcăm dintr-un ardei iute sau adăugăm sare pe o...

Dan Vodnar: „Dacă facem o dată la șase luni câte o săptămână de pauză în a adăuga zahăr și sare în alimente, vom descoperi, de fapt, adevăratul gust al acestora”
Secretul gustului perfect: chimie, fizică și un pic de foc
Știință cu sare și piper 25 Aprilie 2025, 10:34

Secretul gustului perfect: chimie, fizică și un pic de foc

Ce se întâmplă, de fapt, când punem o bucată de carne în cuptor sau când simțim mirosul dulce al unui măr copt? Într-un...

Secretul gustului perfect: chimie, fizică și un pic de foc
Secretul cozonacului perfect: Cum transformă știința un desert tradițional într-o artă
Știință cu sare și piper 17 Aprilie 2025, 13:28

Secretul cozonacului perfect: Cum transformă știința un desert tradițional într-o artă

În preajma sărbătorilor, cozonacul devine vedeta meselor românești, iar rețeta ideală este adesea transmisă din generație în...

Secretul cozonacului perfect: Cum transformă știința un desert tradițional într-o artă
Adrian Martău: „Bunicii noștri consumau cicoare, probabil de aceea nu aveau probleme legate de tractul gastrointestinal”
Știință cu sare și piper 11 Aprilie 2025, 11:30

Adrian Martău: „Bunicii noștri consumau cicoare, probabil de aceea nu aveau probleme legate de tractul gastrointestinal”

Ediția de astăzi a emisiunii Știință cu sare și piper a fost înregistrată, parțial, în Stația pilot de la Facultatea de...

Adrian Martău: „Bunicii noștri consumau cicoare, probabil de aceea nu aveau probleme legate de tractul gastrointestinal”
Adrian Martău: „Fracția organică a deșeurilor municipale este puțin dezbătută la nivel național, lumea nu o ia în considerare, dar are un impact atât asupra mediului, cât și asupra vieții noastre”
Știință cu sare și piper 04 Aprilie 2025, 14:30

Adrian Martău: „Fracția organică a deșeurilor municipale este puțin dezbătută la nivel național, lumea nu o ia în considerare, dar are un impact atât asupra mediului, cât și asupra vieții noastre”

Cât de valoroase sunt deșeurile organice pe care le aruncăm zilnic? Adrian Martău, asistent universitar și cercetător,...

Adrian Martău: „Fracția organică a deșeurilor municipale este puțin dezbătută la nivel național, lumea nu o ia în considerare, dar are un impact atât asupra mediului, cât și asupra vieții noastre”
Bernadette Teleky: „Din ambalaje se produc 40% din deșeuri. De asemenea, și din alimente. Se aruncă foarte multă mâncare!”
Știință cu sare și piper 28 Martie 2025, 11:42

Bernadette Teleky: „Din ambalaje se produc 40% din deșeuri. De asemenea, și din alimente. Se aruncă foarte multă mâncare!”

Plasticul utilizat pentru ambalarea alimentelor este una dintre principalele surse de poluare, dar cercetătorii vin cu...

Bernadette Teleky: „Din ambalaje se produc 40% din deșeuri. De asemenea, și din alimente. Se aruncă foarte multă mâncare!”
Diana Plămadă: „Creșterea conștientizării asupra microbiomului intestinal este esențială, mai ales în contextul creșterii alarmante a obezității”
Știință cu sare și piper 21 Martie 2025, 06:33

Diana Plămadă: „Creșterea conștientizării asupra microbiomului intestinal este esențială, mai ales în contextul creșterii alarmante a obezității”

De cele mai multe ori, resturile alimentare sunt considerate gunoaie, dar ce-ați spune că acestea pot deveni resurse...

Diana Plămadă: „Creșterea conștientizării asupra microbiomului intestinal este esențială, mai ales în contextul creșterii alarmante a obezității”
Ana Maria Cocean: „Ca să faci cercetare, trebuie să fii curios și interesat. Și cu siguranță, dacă faci din pasiune și dorință, merită tot efortul!”
Știință cu sare și piper 14 Martie 2025, 10:21

Ana Maria Cocean: „Ca să faci cercetare, trebuie să fii curios și interesat. Și cu siguranță, dacă faci din pasiune și dorință, merită tot efortul!”

Ana Maria Cocean, doctorandă în anul al treilea la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj,...

Ana Maria Cocean: „Ca să faci cercetare, trebuie să fii curios și interesat. Și cu siguranță, dacă faci din pasiune și dorință, merită tot efortul!”
De la Cercetare la Revoluție Nutrițională: Puterea Probioticelor
Știință cu sare și piper 07 Martie 2025, 11:04

De la Cercetare la Revoluție Nutrițională: Puterea Probioticelor

Sănătatea intestinală este din ce în ce mai importantă, iar cercetările despre probiotice au căpătat o atenție specială....

De la Cercetare la Revoluție Nutrițională: Puterea Probioticelor
Amalia Nemeș: „Mi-a plăcut să înțeleg fiecare proces, fiecare reacție, fiecare protocol să mi-l însușesc iar apoi să merg să aplic”
Știință cu sare și piper 28 Februarie 2025, 14:30

Amalia Nemeș: „Mi-a plăcut să înțeleg fiecare proces, fiecare reacție, fiecare protocol să mi-l însușesc iar apoi să merg să aplic”

Dr. Silvia Amalia Nemeș este cercetător și cadru didactic asociat la Universitatea de Știință Agricolă și Medicină Veterinară...

Amalia Nemeș: „Mi-a plăcut să înțeleg fiecare proces, fiecare reacție, fiecare protocol să mi-l însușesc iar apoi să merg să aplic”
Lavinia Mureșan: „Aceste tărâțe au multe alte întrebuințări și cea pe care noi am identificat-o ca următoare temă de cercetare după finalizarea doctoratului a fost să utilizăm aceste tărâțe ca sursă de hrană pentru un nou microorganism”
Știință cu sare și piper 21 Februarie 2025, 13:11

Lavinia Mureșan: „Aceste tărâțe au multe alte întrebuințări și cea pe care noi am identificat-o ca următoare temă de cercetare după finalizarea doctoratului a fost să utilizăm aceste tărâțe ca sursă de hrană pentru un nou microorganism”

Un proiect de cercetare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca promite să transforme...

Lavinia Mureșan: „Aceste tărâțe au multe alte întrebuințări și cea pe care noi am identificat-o ca următoare temă de cercetare după finalizarea doctoratului a fost să utilizăm aceste tărâțe ca sursă de hrană pentru un nou microorganism”
Lavinia Mureșan: „Tot ce înseamnă minerale, vitamine, compuși fenolici, se regăsesc în tărâțe. Tărâțele conțin întreg spectrul de vitamine și minerale care se regăsește în bobul de grâu”
Știință cu sare și piper 14 Februarie 2025, 12:09

Lavinia Mureșan: „Tot ce înseamnă minerale, vitamine, compuși fenolici, se regăsesc în tărâțe. Tărâțele conțin întreg spectrul de vitamine și minerale care se regăsește în bobul de grâu”

Cât de des ne gândim la tărâțe ca la un superaliment? De cele mai multe ori, acestea sunt percepute ca simple fibre...

Lavinia Mureșan: „Tot ce înseamnă minerale, vitamine, compuși fenolici, se regăsesc în tărâțe. Tărâțele conțin întreg spectrul de vitamine și minerale care se regăsește în bobul de grâu”
Dan Vodnar: „Nu cred că va mai exista vreo boală în care medicii să nu se uite la analiza de microbiom intestinal”
Știință cu sare și piper 08 Februarie 2025, 10:15

Dan Vodnar: „Nu cred că va mai exista vreo boală în care medicii să nu se uite la analiza de microbiom intestinal”

Într-o lume în care risipa alimentară este o problemă tot mai presantă, profesorul Dan Vodnar, specialist în chimia...

Dan Vodnar: „Nu cred că va mai exista vreo boală în care medicii să nu se uite la analiza de microbiom intestinal”
Dan Vodnar: „Gastronomia franțuzească ne spune că o maioneză conține strict gălbenuș, ulei și sare. Și dacă adaugi muștar în ea, se obține sosul remoulade”
Știință cu sare și piper 31 Ianuarie 2025, 10:53

Dan Vodnar: „Gastronomia franțuzească ne spune că o maioneză conține strict gălbenuș, ulei și sare. Și dacă adaugi muștar în ea, se obține sosul remoulade”

În istoria gastronomiei moleculare, unul dintre numele-reper este Harold McGee. ”El a devenit chiar o personalitate, prezentă...

Dan Vodnar: „Gastronomia franțuzească ne spune că o maioneză conține strict gălbenuș, ulei și sare. Și dacă adaugi muștar în ea, se obține sosul remoulade”
Dan Vodnar: „Gastronomia moleculară este știința care se ocupă cu înțelegerea fenomenelor asociate cu procesele de gătit”
Știință cu sare și piper 24 Ianuarie 2025, 14:05

Dan Vodnar: „Gastronomia moleculară este știința care se ocupă cu înțelegerea fenomenelor asociate cu procesele de gătit”

Tocmai de aceea e nevoie de ”Știință cu sare și piper” - proiectul și podcastul realizat cu Dan Vodnar , Profesor de Chimia...

Dan Vodnar: „Gastronomia moleculară este știința care se ocupă cu înțelegerea fenomenelor asociate cu procesele de gătit”
Dan Vodnar: „Bucătăria este, probabil, primul nostru laborator. Acolo putem să ne considerăm, cumva, oameni de știință, mici, dar importanți”
Știință cu sare și piper 17 Ianuarie 2025, 12:55

Dan Vodnar: „Bucătăria este, probabil, primul nostru laborator. Acolo putem să ne considerăm, cumva, oameni de știință, mici, dar importanți”

În momentul în care facem un preparat în bucătărie, nu iese ceva, intervii cu un alt ingredient, ajustezi, adaugi, pui sare,...

Dan Vodnar: „Bucătăria este, probabil, primul nostru laborator. Acolo putem să ne considerăm, cumva, oameni de știință, mici, dar importanți”
Ascultă live

Ascultă live

01:30 - 03:30
Teatrul Național Radiofonic
Ascultă live Radio România Cultural
00:05 - 02:00
SERVICIUL DE NOAPTE
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
01:00 - 02:00
English 4
Ascultă live Radio România Internaţional 1
01:00 - 02:00
reluare RADIOJURNALUL DE NOAPTE+AGENDA GLOBALĂ (RRA)
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
01:00 - 02:00
CĂRUȚA 4X4
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
00:00 - 06:00
Transilvania by night
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța Folclor
Ascultă live Radio România Constanța Folclor
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru

Literatură

Festivalul APOLODOR – un regal al ilustrației de carte românească 
Literatură 15 Septembrie 2025, 07:31

Festivalul APOLODOR – un regal al ilustrației de carte românească 

Șase expoziții de ilustrație de carte veche sau contemporană, cu lucrări publicate sau inedite; Creațiile a zeci de artiști...

Festivalul APOLODOR – un regal al ilustrației de carte românească 
Ce se întâmplă cu bibliotecile de la sate?
Literatură 09 Septembrie 2025, 15:34

Ce se întâmplă cu bibliotecile de la sate?

Nu toate bibliotecile de la sate au lacătul pus pe ușă. Sunt Biblioteci în care se desfășoară numeroase activități educative...

Ce se întâmplă cu bibliotecile de la sate?
Festivalul APOLODOR: expoziții și ateliere de ilustrație pentru copii și adolescenți, între 18 și 21 septembrie
Literatură 05 Septembrie 2025, 01:50

Festivalul APOLODOR: expoziții și ateliere de ilustrație pentru copii și adolescenți, între 18 și 21 septembrie

Șase expoziții de ilustrație de carte veche sau contemporană, cu lucrări publicate sau inedite; Creațiile a zeci de artiști...

Festivalul APOLODOR: expoziții și ateliere de ilustrație pentru copii și adolescenți, între 18 și 21 septembrie

Teatru și film

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat” de Radu Iacoban, prima producție a stagiunii 2025-2026, la Teatrul Mic
Teatru și film 18 Septembrie 2025, 01:00

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat” de Radu Iacoban, prima producție a stagiunii 2025-2026, la Teatrul Mic

Teatrul Mic prezintă prima premieră oficială a stagiunii 2025-2026 – „Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, spectacol...

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat” de Radu Iacoban, prima producție a stagiunii 2025-2026, la Teatrul Mic
Se deschide Teatrul Grivița 53 - primul teatru privat construit în România în ultimele opt decenii
Teatru și film 16 Septembrie 2025, 22:08

Se deschide Teatrul Grivița 53 - primul teatru privat construit în România în ultimele opt decenii

În București se deschide Grivița 53, primul teatru privat construit de la zero, pornind de la banii obţinuţi din vânzarea...

Se deschide Teatrul Grivița 53 - primul teatru privat construit în România în ultimele opt decenii
Actorul Robert Redford a murit la vârsta de 89 de ani
Teatru și film 16 Septembrie 2025, 15:31

Actorul Robert Redford a murit la vârsta de 89 de ani

Actorul, regizorul și producătorul american Robert Redford, unul dintre numele de referință ale cinematografiei mondiale, a...

Actorul Robert Redford a murit la vârsta de 89 de ani

Știință

Premieră medicală la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” – Primul implant cohlear inteligent la o pacientă din România
Știință 17 Septembrie 2025, 14:46

Premieră medicală la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” – Primul implant cohlear inteligent la o pacientă din România

O echipă medicală din cadrul Clinicii ORL a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Skłodowska Curie” a realizat cu...

Premieră medicală la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” – Primul implant cohlear inteligent la o pacientă din România
Simin Aysel Florescu: "Eu, ca studentă la medicină și tânăr medic și, ulterior, până în anii 2000, n-am văzut rujeole în România. Rujeola era văzută doar în atlas, ne povesteau seniorii noștri cum arăta rujeola"
Știință 17 Septembrie 2025, 14:31

Simin Aysel Florescu: "Eu, ca studentă la medicină și tânăr medic și, ulterior, până în anii 2000, n-am văzut rujeole în România. Rujeola era văzută doar în atlas, ne povesteau seniorii noștri cum arăta rujeola"

"Noi, până prin anii 2000 și un pic, nu am văzut cazuri pe viu de rujeole în România!"

Simin Aysel Florescu: "Eu, ca studentă la medicină și tânăr medic și, ulterior, până în anii 2000, n-am văzut rujeole în România. Rujeola era văzută doar în atlas, ne povesteau seniorii noștri cum arăta rujeola"
Prima biopsie non invazivă, bazată pe un plasture cu nanoace, permite monitorizarea modificărilor moleculare din țesut în timp real
Știință 17 Septembrie 2025, 09:21

Prima biopsie non invazivă, bazată pe un plasture cu nanoace, permite monitorizarea modificărilor moleculare din țesut în timp real

”Un plasture care conține zeci de milioane de nanoace are potențialul de a înlocui procedurile de biopsie tradițională....

Prima biopsie non invazivă, bazată pe un plasture cu nanoace, permite monitorizarea modificărilor moleculare din țesut în timp real
Iza Nițoi: ”Plantele sunt cele mai ”benigne”, ca să zic așa, din punct de vedere al riscurilor. Dar nu sunt deloc lipsite de riscuri!"
Știință 16 Septembrie 2025, 18:28

Iza Nițoi: ”Plantele sunt cele mai ”benigne”, ca să zic așa, din punct de vedere al riscurilor. Dar nu sunt deloc lipsite de riscuri!"

Automedicația cu extracte din plante sau suplimente alimentare se supune acelorași reguli” pe care le aplicăm la medicamente.

Iza Nițoi: ”Plantele sunt cele mai ”benigne”, ca să zic așa, din punct de vedere al riscurilor. Dar nu sunt deloc lipsite de riscuri!"

Produs de Radio România

Dâmbovița+Cotroceni=tur ghidat
Produs de Radio România 17 Septembrie 2025, 17:21

Dâmbovița+Cotroceni=tur ghidat

Cristi Radu (instagram.com/raidenbucharest) este ghid și documentarist urban. În dialog cu Daria Ghiu, el dezvăluie cum vechiul curs al Dâmboviței, morile uitate, grădinile boierești și hărțile de secol XIX alcătuiesc un strat ascuns al Bucureștiului....

Dâmbovița+Cotroceni=tur ghidat
„Vrea cineva să fie eu?”, „un schimb ipotetic de papuci” cu Dumitru Gorzo
Produs de Radio România 17 Septembrie 2025, 13:22

„Vrea cineva să fie eu?”, „un schimb ipotetic de papuci” cu Dumitru Gorzo

Artistul Dumitru Gorzo deschide la Muzeul de Artă Recentă din...

„Vrea cineva să fie eu?”, „un schimb ipotetic de papuci” cu Dumitru Gorzo
Produs de Radio România 17 Septembrie 2025, 12:02

Cultura la farfurie. Cărțile de bucate pentru copii – între educație, joacă și istorie

Cum au apărut primele cărți de gătit dedicate celor mici și...

Cultura la farfurie. Cărțile de bucate pentru copii – între educație, joacă și istorie
Produs de Radio România 16 Septembrie 2025, 14:59

Nona Șerbănescu: „Mobilitatea mentală a unui copil începe cu călătoriile”

Educația, cultura și accesul la muncă nu sunt doar drepturi,...

Nona Șerbănescu: „Mobilitatea mentală a unui copil începe cu călătoriile”

Muzică, dans și arte

„Covoare Zburătoare – Thomas Ruff & Transilvania & Anatolia”, în noul sezon expozițional la MNAR
Muzică-Dans-Arte 18 Septembrie 2025, 01:00

„Covoare Zburătoare – Thomas Ruff & Transilvania & Anatolia”, în noul sezon expozițional la MNAR

Muzeul Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53) invită publicul la vernisajul expoziției „Covoare Zburătoare – Thomas Ruff & Transilvania & Anatolia”, joi, 18 septembrie 2025, de la ora 18:00. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 18...

„Covoare Zburătoare – Thomas Ruff & Transilvania & Anatolia”, în noul sezon expozițional la MNAR
ARCUB deschide porțile celei de-a șasea ediții a evenimentului Piața Festivalului „George Enescu”:  Sărbătoarea excelenței muzicale  începe miercuri, 17 septembrie
Muzică-Dans-Arte 17 Septembrie 2025, 16:49

ARCUB deschide porțile celei de-a șasea ediții a evenimentului Piața Festivalului „George Enescu”: Sărbătoarea excelenței muzicale începe miercuri, 17 septembrie

Începând de miercuri, 17 septembrie, și până duminică, 21...

ARCUB deschide porțile celei de-a șasea ediții a evenimentului Piața Festivalului „George Enescu”: Sărbătoarea excelenței muzicale începe miercuri, 17 septembrie
Muzică-Dans-Arte 16 Septembrie 2025, 07:08

ARCUB readuce muzica clasică în inima Capitalei: a VI-a ediție a „Pieței Festivalului George Enescu” are loc în perioada 17–21 septembrie 2025

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al...

ARCUB readuce muzica clasică în inima Capitalei: a VI-a ediție a „Pieței Festivalului George Enescu” are loc în perioada 17–21 septembrie 2025
Muzică-Dans-Arte 16 Septembrie 2025, 06:54

Oul lui Brâncuși

„Este un moment extraordinar în istoria Muzeului...

Oul lui Brâncuși

Călătorii

Un ghid din Timișoara lansează primul tur genealogic din România
Călătorii 12 August 2025, 15:15

Un ghid din Timișoara lansează primul tur genealogic din România

Un ghid de turism din Timișoara a creat un concept unic în România. Alexandra Irimia sau „fata cu umbrelă roșie” a inițiat...

Un ghid din Timișoara lansează primul tur genealogic din România
Festivalul Tuberozelor revine la Hoghilag pe 9 și 10 august 2025
Călătorii 07 August 2025, 16:05

Festivalul Tuberozelor revine la Hoghilag pe 9 și 10 august 2025

Pe 9 și 10 august 2025, comuna Hoghilag din județul Sibiu găzduiește Gala Hoghilag – Tărâmul Tuberozelor, un eveniment...

Festivalul Tuberozelor revine la Hoghilag pe 9 și 10 august 2025
Paris multiplu
Călătorii 17 Iulie 2025, 14:35

Paris multiplu

Unde călătorești când călătorești? Mă întreb stând la o masă, în piațeta de lângă Centrul Pompidou. Prin ploaia măruntă, un...

Paris multiplu

Istorie Filozofie Psihologie

Volumul „Istoria mirodeniilor în Evul Mediu” dezvăluie cum au devenit condimentele motorul istoriei
Istorie-filozofie-psihologie 19 August 2025, 12:26

Volumul „Istoria mirodeniilor în Evul Mediu” dezvăluie cum au devenit condimentele motorul istoriei

În Evul Mediu, mirodeniile nu erau doar un moft culinar, ci o veritabilă monedă de schimb, un simbol al puterii și o reală...

Volumul „Istoria mirodeniilor în Evul Mediu” dezvăluie cum au devenit condimentele motorul istoriei
A murit Rodica Coposu, sora liderului ţărănist Corneliu Coposu
Istorie-filozofie-psihologie 07 August 2025, 08:40

A murit Rodica Coposu, sora liderului ţărănist Corneliu Coposu

Anunţul decesului a fost făcut de Ion-Andrei Gherasim, preşedintele executiv al Fundaţiei Corneliu Coposu.

A murit Rodica Coposu, sora liderului ţărănist Corneliu Coposu
80 de ani de la Hiroshima.  Editura Corint propune cunoașterea istoriei ca formă de apărare
Istorie-filozofie-psihologie 06 August 2025, 13:20

80 de ani de la Hiroshima. Editura Corint propune cunoașterea istoriei ca formă de apărare

Pe 6 august 1945, prima bombă atomică a fost detonată deasupra orașului Hiroshima. În câteva secunde, zeci de mii de vieți au...

80 de ani de la Hiroshima. Editura Corint propune cunoașterea istoriei ca formă de apărare

Născut în România

Convingerea artistului Vlad Nancă, participant la Bienala de Arhitectură de la Veneția, 2025 – ”Cred că nu mai putem să tratăm planeta ca pe o resursă infinită de materie primă”
Născut în România 17 Septembrie 2025, 12:50

Convingerea artistului Vlad Nancă, participant la Bienala de Arhitectură de la Veneția, 2025 – ”Cred că nu mai putem să tratăm planeta ca pe o resursă infinită de materie primă”

Vlad Nancă este artistul invitat la Născut în România, ediția din 20 septembrie 2025. Vlad Nancă, interlocutorul Roxanei...

Convingerea artistului Vlad Nancă, participant la Bienala de Arhitectură de la Veneția, 2025 – ”Cred că nu mai putem să tratăm planeta ca pe o resursă infinită de materie primă”
Născut în România cu arhitecta Georgiana Muraru, co-autoare a pavilionului românesc de la Expo 2025 Osaka
Născut în România 13 Septembrie 2025, 08:47

Născut în România cu arhitecta Georgiana Muraru, co-autoare a pavilionului românesc de la Expo 2025 Osaka

România participă la “Expoziţia Universală din Japonia” cu un pavilion special, intitulat sugestiv „Cutia magică...

Născut în România cu arhitecta Georgiana Muraru, co-autoare a pavilionului românesc de la Expo 2025 Osaka
Diaspora românească, între dor și abandon - “Născut în România” cu Alina Dolea, profesor și cercetător la Bournemouth University
Născut în România 10 Septembrie 2025, 10:00

Diaspora românească, între dor și abandon - “Născut în România” cu Alina Dolea, profesor și cercetător la Bournemouth University

Alina Dolea este profesor și cercetător în Comunicare strategică și Diplomație publică la Bournemouth University, în Marea...

Diaspora românească, între dor și abandon - “Născut în România” cu Alina Dolea, profesor și cercetător la Bournemouth University

Exclusiv online

Silvia Costin, istoric de artă –”Această lucrare, ”Seară de muzică la Enescu” de George Tomaziu evocă un moment din perioada anilor 1944- 1946… ”
Amintiri cu şi despre artişti plastici 11 Septembrie 2025, 09:00

Silvia Costin, istoric de artă –”Această lucrare, ”Seară de muzică la Enescu” de George Tomaziu evocă un moment din perioada anilor 1944- 1946… ”

Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” au organizat la Palatul Suțu, expoziția...

Silvia Costin, istoric de artă –”Această lucrare, ”Seară de muzică la Enescu” de George Tomaziu evocă un moment din perioada anilor 1944- 1946… ”
Criticul și istoricul de artă Doina Mândru – ”Pictura ei, doar aparent cuminte, dar având atât de multe străluciri de fapt”
Amintiri cu şi despre artişti plastici 03 Septembrie 2025, 18:13

Criticul și istoricul de artă Doina Mândru – ”Pictura ei, doar aparent cuminte, dar având atât de multe străluciri de fapt”

La Palatul Mogoșoaia, expoziția retrospectivă și comemorativă dedicată operei artistei Ștefania Grimalschi-Dobref a fost un...

Criticul și istoricul de artă Doina Mândru – ”Pictura ei, doar aparent cuminte, dar având atât de multe străluciri de fapt”
Criticul și istoricul de artă, Doina Mândru – ”Arta Ștefaniei Grimalschi este marcată de mistica orientală”

Criticul și istoricul de artă, Doina Mândru – ”Arta Ștefaniei Grimalschi este marcată de mistica orientală”

Galeria Parter a Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” a găzduit expoziția „Ștefania...

Criticul și istoricul de artă, Doina Mândru – ”Arta Ștefaniei Grimalschi este marcată de mistica orientală”

Educație

Comasarea liceului din Șimleul Silvaniei - Interviu cu Vasile Benedek, fostul director al Liceului Tehnologic “Ioan Ossian”
Educație 16 Septembrie 2025, 17:49

Comasarea liceului din Șimleul Silvaniei - Interviu cu Vasile Benedek, fostul director al Liceului Tehnologic “Ioan Ossian”

Vasile Benedek, fost director al Liceului Tehnologic “Ioan Ossian” din Șimleul Silvaniei: “Am fost comasați prin absorbție cu...

Comasarea liceului din Șimleul Silvaniei - Interviu cu Vasile Benedek, fostul director al Liceului Tehnologic “Ioan Ossian”
Lansarea volumului In memoriam Valentin Gheorghiu Sâmbătă, 20 septembrie, ora 12, Sala Radio
Educație 16 Septembrie 2025, 16:51

Lansarea volumului In memoriam Valentin Gheorghiu Sâmbătă, 20 septembrie, ora 12, Sala Radio

ARTEXIM, Editura Universității Naționale de Muzică din București și Asociația Opus vă invită sâmbătă, 20 septembrie, ora 12...

Lansarea volumului In memoriam Valentin Gheorghiu Sâmbătă, 20 septembrie, ora 12, Sala Radio
”Munca nevăzută din spatele fiecărei ore de predare este absolut obligatorie”
Educație 12 Septembrie 2025, 16:41

”Munca nevăzută din spatele fiecărei ore de predare este absolut obligatorie”

Anul școlar 2025-2026 a început sub semnul nemulțumirilor cadrelor didactice din preuniversitar. O profesoară mărturisește...

”Munca nevăzută din spatele fiecărei ore de predare este absolut obligatorie”