Reputatul artist vizual VHILS își lasă amprenta în toamnă asupra Bucureștiului, Clujului și Timișoarei
21 October 2016
Întîlnirile Muzicale Internationale «Georges Enesco» – Concurs International de Canto Georges Enesco”
21 October 2016

3 spectacole-eveniment cu “Luna Tango Concert“, spectacolul-concept de muzică live cu tango, vor avea loc la Casa Artelor, în octombrie şi noiembrie

Mariano Castro, Omar Massa, Jezebel şi Cvartetul Passione vor fi protagoniştii spectacolului creat de spectatori

Muzica, dansul şi conceptul de muzică live cu tango se reunesc într-un amestec exuberant de pasiune, tehnică şi armonie, timp de 3 vineri consecutive: 21 octombrie, 28 octombrie şi 4 noiembrie a.c., la Centrul Cultural Casa Artelor (Mircea Vodă nr. 5, sector 3), în cadrul spectacolului-eveniment Luna Tango Concert”. Luna Tango Concert” este un spectacol conceptual, mereu în schimbare ca şi fazele lunii – artiştii-dansatori sunt aleşi prin vot online pe bază de înscriere, spectacolul fiind diferit de fiecare dată şi recreat sub ochii spectatorilor. Artiştii de marcă ce vor celebra conceptul Luna Tango sunt muzicianul argentinian Mariano Castro, dublu nominalizat la Premiile Latin Grammy, Omar Massa, ambasadorul muzicii Astor Piazzola alături de Placido Domingo, alături de Cvartetul Passione şi Jezebel. Spectacolul este transmis în live-stream şi se poate vedea de oriunde în lume.

Muzicienii-protagonişti, alături de o serie de dansatori talentați aleși la cererea publicului, vor evolua în faţa bucureştenilor pe 21 octombrie, 28 octombrie și 4 noiembrie, de la orele 19:00, Sala Mozart. Ultimul spectacol, Gala Luna Tango, îl va avea ca invitat special pe Omar Massa, la bandoneon, ambassador al muzicii Astor Piazzolla alături de Placido Domingo, care este mereu prezent pe scenele marilor orchestre din SUA , Europa și Asia. Cu o oră înaintea începerii fiecărui spectacol (18:00), publicul va putea beneficia de lecțiile introductive gratuite de tango, oferite de organizatorii spectacolului, Asociaţia pentru Cultură şi Tango (ACT). Curtea Casei Artelor așteaptă, de asemenea, vizitatorii să descopere frânturi din istoria tangoului, într-o expoziție de imagini și text.

Cvartetul Passione, un grup de muziciene talentate din România, vor cânta alături de Mariano Castro, muzician şi pianist argentinian membru al faimosului grup Narcotango, care a fost nominalizat de două ori la premiile Latin Grammy (în 2009 și 2010) pentru categoria Cel mai bun Album de Tango, cu același grup. Nu numai cu Narcotango, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, Mariano are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. În România, artistul a realizat aranjamentele muzicale pentru numeroase spectacole de tango, precum: “Luna Tango Concert“,“Argentango“,“Tango Simfonic“.

Programul spectacolelor este:

  • 21 octombrie, ora 19:00 – Mariano Castro (pian) şi Cvartet Passione, tematica “Anotimpuri” de Astor Piazzolla
  • 28 octombrie, ora 19:00 – Spectacol de Tango Argentinian cu tematica “O călătorie în istoria tango-ului (1900 – 2000). Tradiţionalism vs. Modernism”. Muzică live – Jezebel, pian – Alexandru Burcă, Cvartet Passione. Pe muzica lor vor dansa 3 cupluri de dansatori de tango argentinian.
  • 4 noiembrie, ora 19:00 – Mariano Castro şi Cvartet Passione, alături de invitatul special Omar Massa la bandoneon, vor încheia seria totală de 6 reprezentaţii Luna Tango Concert din Bucureşti (din septembrie, octombrie şi noiembrie), în cadrul Galei Luna Tango, în cadrul căreia organizatorii vor acorda diplome artiştilor participanţi.

Noua serie de evenimente menite să deschidă tangoul argentinian unui public cât mai larg, prin cursuri de tango gratuite, lecții introductive, spectacole de muzică live și dans, însoțite de o expoziție despre istoria tango-ului, la Casa de Cultură a Studenților și la Centrul Cultural Casa Artelor, este organizată de Asociaţia pentru Cultură şi Tango (ACT), a cărei misiune este promovarea tango-ului argentinian, ca bun Cultural Imaterial înscris în lista „Patrimoniu al Umanității” – UNESCO.

Cursurile gratuite de tango argentinian vor debuta miercuri, 26 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților (Calea Plevnei nr. 61). Programul cuprinde 8 lecții, desfășurate în fiecare zi de miercuri, între 18:30 și 20:30, prima oră fiind dedicată elementelor de bază, iar a doua, dezvoltării și integrării lor în dans.

Spectacolul „Luna Tango Concert” este organizat de Asociația pentru Cultură și Tango, printr-un proiect finanțat de către ARCUB prin Programul “București Orașul In-Vizibil”.

Evenimentul este realizat sub egida Ambasadei Republicii Argentina la București, în parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor și Institutul Cervantes.

Pret unic/bilet: 45 lei. Biletele sunt disponibile la casieria Centrului Cultural Casa Artelor din București sau pe www.bilete.ro.

Pentru mai multe detalii:

https://www.facebook.com/AsociatiapentruCulturasiTango/?fref=ts

https://www.facebook.com/LunaTangoConcert/?fref=ts

http://tangoact.ro/

http://www.primarie3.ro/directii-si-servicii/centrul-cultural-casa-artelor/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *