Ce mai citim în această săptămână?
15 January 2019
Premiile literare – de la prestigiu la polemici
16 January 2019

2019 a fost declarat “Anul Cărţii” în România. Ce prevede legea

2019 este declarat Anul Cărţii în România, în baza unei legi adoptate la sfârşitul anului trecut. Acesta este primul proiect din pachetul legislativ “Pactul pentru Carte” propus de deputatul Ovidiu Raețchi care a fost adoptat de către Parlament și care urmărește creșterea consumului de carte în România.


Ce înseamnă, concret, „Anul cărții”? Cum se încurajează vânzarea de carte şi cititul pentru a schimba datele celui mai recent barometru care indică urgenţa unei strategii coerente în acest sens?


Cu detalii Andra Petrariu. 

1 Comment

  1. Șerban George says:

    Foarte frumoase gânduri dar greu de realizat, la ora actuală! În final vorbitorul a pus punctul pe ,,I”. Am scris și scriu, încă. Am participat la multe lansări de carte, filmând și fotografiind activitățile. Tineretul nostru, din păcate, au lăsat cărțile prețuind telefoanele mobile. Aș putea să scriu un roman, despre această stare. Fac parte din Clubul Artelor ,,SOLTERIS”din Mangalia, un club, deosebit, care cuprinde toate artele: poezie, proză, pictură, teatru pentru cei mici. Nu suntem mulți, dar suntem uniți și neobosiți dorim să lansăm cultura cu toată ființa noastră. Președinta clubului este, nebosita, poetă, dna. EMILIA DABU, membră U.S.R. militantă de seamă, a culturii cetății. Realitatea este ca să faci o carte, te costă. Editurile au început să dispară, hârtia s-a scumpit.,,Ce înseamnă, concret, „Anul cărții”? Cum se încurajează vânzarea de carte şi cititul pentru a schimba datele celui mai recent barometru care indică urgenţa unei strategii coerente în acest sens?” Școala trebuie să fie rampa de lansare a CĂRȚILOR. În fiecare școală trebuie să existe librării cu cărți bune și ieftine, profesorii de limbă și literatură română să fie principalii propagatori de carte. Mulțumesc neobositei domnișoare, Mara Ionescu, care mi-a transmis aceste gânduri despre ,,ANUL CĂRȚII” și chiar a încercat să mă ajute la găsirea unei edituri pentru a-mi tipări ultimul roman în două volume. Este greu de găsit și editori. Cu stimă col.(rtg) Șerban George.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *