Leonard Bernstein – 100
25 June 2018
Ilustrata din Amsterdam – Zilele României în Olanda în An Centenar
25 June 2018

153”, primul spectacol artistic despre incendiul de la Colectiv. Interviu cu regizoarea Ioana Păun

153 de secunde, atât a durat incediul din Clubul Colectiv, declanșat în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, în care și-au pierdut viața 64 de persoane. 153” se va numi și primul spectacol artistic realizat pe această temă, care va avea loc în luna octombrie, atunci când se vor împlini trei ani de la tragedia care a marcat întreaga Românie. După o documentare riguroasă, care a presupus și întâlniri cu supraviețuitorii incendiului, în luna iulie, echipa amplă care lucrează la proiect va da startul repetițiilor, urmând ca pe 28 iulie să aibă loc prima vizionare.
 
Cum a pornit și cum a fost gândit spectacolul aflăm de la Ioana Păun, regizoarea acestuia. Interviu realizat de Andra Petrariu.
 
Publicul se poate implica direct în realizarea acestui proiect prin donarea unui smartphone vechi pe care nu îl mai folosește. Acesta va fi folosit în cadrul spectacolului într-o simfonie creată de compozitorul Cătălin Matei (cunoscut și ca Sillyconductor). Dispozitivul poate fi adus la ARCUB – Gabroveni (intrarea din Str. Lipscani nr. 84 – 90, la desk-ul BGS), între orele 10.00 – 20.00, până la data de 10 iulie (pentru detalii: biatrice.cozmolici@icloud.com).
 
153 de secunde cartografiază atitudini, mentalități și construcții identitare ale generației celor aflați în jurul vârstei de 30 de ani, prin prisma unuia dintre cele mai marcante evenimente recente pentru mentalul social: incendiul din clubul Colectiv.
 
Proiectul este cofinanțat de AFCN și se desfășoară în parteneriat cu CNDB și ARCUB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *