Interviu cu Marion Le Roy Dagen, autoarea volumului Copilul și dictatorul. Mărturia emoționantă a unei copile abandonate în orfelinatele din România lui Ceaușescu.
14 September 2020
Toamna aceasta, Arabella Ionescu face “Soundcheck”, la Radio România Cultural: “Sunt foarte optimistă, zâmbesc mult și râd cu poftă”
15 September 2020

130 de ani de la nașterea Agathei Christie marcați în matinalul Radio România Cultural prin muzica preferată a scriitoarei britanice

Un aspect mai puțin cunoscut din biografia Agathei Christie, de la a cărei naștere se împlinesc astăzi 130 de ani, este pasiunea ei pentru muzică. În adolescență, Agatha Christie care lua lecții de pian și canto, visa la o carieră de pianist concertist. Dar – fiind foarte timidă – nu a avut niciodată curajul să continue să cânte în public. Oferea însă desori recitaluri private la pianul ei Steinway. Ba mai mult, pe când avea 17 ani a compus valsul ”One hour with thee” care a fost ulterior publicat. Agatha Christie a cochetat și cu opera. Dar nu a fost să fie nici de data asta, vocea ei nu era suficient de puternică pentru operă. Astfel, din fericire pentru lumea întreagă, Agatha Christie a devenit scriitoare, dar pasiunea pentru muzică se regăsește în foarte multe dintre romanele ei.

Agatha Christie a trăit înconjurată de muzică. O parte dintre aceste melodii le-am ascultat și noi în matinal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *